Frissen Zalából

2021.11.21. 07:35

Ködös időre számíthatunk Zalában

Vasárnap az ország délnyugati tájain tartósan párás, néhol ködös idő lesz.

zaol.hu

Köd Nagykanizsa felett a Csónakázó-tó kilátójából fényképezve 2021. október 19-én.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Máshol a sok rétegfelhő mellett kevés napsütés is lehet. Eső nem lesz, de ködszitálás előfordulhat. A délies szél gyenge marad. A csúcshőmérséklet 11°C körül alakul a Köpönyeg előrejelzése szerint.

Orvosmeteorológia

Frontmentes, nyugodt, őszi időjárás várható. A reggeli párásság megszűnése után több-kevesebb napsütésre, de helyenként tartósabban ködös, ködfelhős időre számíthatunk. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Nyugodtan tervezzenek szabadtéri programokat, kirándulást, de érdemes rétegesen öltözködni! A párásság a légúti betegségben szenvedőket (COPD) megviselheti, náluk nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. A hideg idő a krónikus ízületi betegségben szenvedők tüneteit erősítheti, a végtagfájdalom fokozódhat és az érintett végtagok mozgásai is beszűkülhetnek.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!