Frissen Zalából

2021.04.19. 14:37

Elsőfokú riasztást adtak ki Zalára a zivatarok veszélye miatt

A várható zivatarok, villámlások miatt több megyére, köztük Zalára is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

met.hu, zaol.hu

Ha az égi áldást emlegetjük, általában az esőre gondolunk, de abból is létezik több fajta. Idesorolható a felhőszakadás, zivatar, zápor, vihar és az a fajta égszakadás is, ami keddre virradóan érte el megyénket. Nem hiszem, hogy akadt, aki a pár óra alatt lehulló többhetes csapadékmeny­nyiséget áldásként emlegette volna, de hogy az égieket sokan vették szájukra profán kontextusban, az biztos. Felvételünk az egerszegi belvárosban örökítette meg az elemekkel szembeszegülő „vízibiciklist”.

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

Napközben a Dunántúlon és az Északi-középhegységben – ahol fel tud szakadozni az összefüggő felhőzet – kialakulhatnak helyenként zivatarok, amelyek estére megszűnnek. Kedden késő délelőttől kora estig többfelé valószínű zápor, zivatar.

Fotó: met.hu

A zivatarokat nagyobb eséllyel holnap lokálisan jelentős mennyiségű csapadék (~10-20 mm), szélerősödés (40-60 km/h) és jégeső (< 1-2 cm) kísérheti – írja a met.hu.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!