Áldatlan állapotok

2020.02.10. 21:00

Így élték át a Ciara viharciklont az Írországban élő zalaiak (videó)

A nap folyamán saját bőrünkön is megtapasztalhattuk, hogy mekkora csapást mért Zala megyére a Ciara névre keresztelt viharciklon. A komoly csapadékkal és erős széllel érkező ciklon hasonló módon söpört át Írországon. Mutatjuk, miként vészelték át az ott élő zalaiak a brutális időjárási jelenséget.

Ujvári Klaudia

A Charleville Castle környékén is erős széllökéseket észleltek

Fotó: Istiván Emília

Az ottani híradások szerint közel 15 000 háztartás maradt áram nélkül, az utak néhol a vízátfolyások miatt nehezen járhatók voltak. A rezi származású Istiván Emília közel két éve él a családjával Írországban, a Dublinhoz közeli Sallinsben. Ő osztotta meg velünk a tapasztalatait.

A Charleville Castle környékén is erős széllökéseket észleltek
Fotó: Istiván Emília

- Szombaton már nagyon erősen fújt a szél napközben. Bár itt nem meglepő, estefelé komoly mennyiségű csapadék hullott. Az éjszaka folyamán a szél fokozatosan felerősödött, az egyre intenzívebbé váló esőt folyamatosan az ablakhoz verte, így komolyan megnehezítette az alvást. Ágakat tört le a szél, hatalmas pocsolyák alakultak ki. Mi szerencsére nem azon a környéken lakunk – meséli.

Hétfőn érezhetően csökkent a ciklon erőssége, amolyan szokásos ír időjárást észleltek.

- Habár az eső nem esett annyira erőteljesen, de a szélerősség még mindig kitartott. Ráadásul nagy pelyhekben havazott is – nyilatkozta Istiván Emília.

IDE kattintva megnézheti, milyen hatással bírt a Ciara ciklon Zala megyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!