Alkalmassá teszik családi, közösségi rendezvényekre

2024.03.12. 17:30

Épületbővítés: Kiszolgálóhelyiségeket kap a közösségi tér Szenterzsébethegyen

A zalaegerszegi Szenterzsébethegyen, az Öreghegy és az Újhegy találkozásánál álló fedett közösségi térhez kiszolgálóhelyiségekből álló épületrészt építenek. Az épületbővítés célja az, hogy itt, egész évben lehessen rendezvényt tartani.

Antal Lívia

A közösségi tér nem tudta betölteni funkcióját, mert hiányoztak a kiszolgálóhelyiségek, mondta el Domján István, a településrész önkormányzati képviselője. Az épületbővítéssel ez most megváltozik, mert női, férfi és akadálymentes mosdókat, főzésre is alkalmas teakonyhát, valamint egy közösségi célokra alkalmas helyiséget hoznak létre. Ez egyben szavazóhelyiség lesz. A június 9-i önkormányzati választásokon már itt, és nem az egykori iskolában szavazhatnak a szenterzsébethegyiek. A megépülő közösségi ház másrészről családi és közösségi rendezvényeknek adhat helyet, jelezte az önkormányzati képviselő.

Épületbővítés
Épületbővítés a szenterzsébethegyi közösségi téren. Balaicz Zoltán, Boronyák Gyöngyi és Domján István a helyszíni bejáráson
Fotó: Pezzetta Umberto

Az épületbővítés mellett emlékhelyet is létrehoznak

Az egykori iskolaépület felújítására azért sem kerülhetett sor, mert csak kisebb része volt az önkormányzat tulajdonában.

Ezért más lehetőséget választottak, mondta el az előzményekről Balaicz Zoltán polgármester. Eladták az önkormányzati részt, az ebből származó bevételt a közösségi tér épületbővítésére fordítják. A beruházás 30 millió forintos költségéhez a város és a településrészi önkormányzat is hozzájárul. A volt iskola épületénél álló világháborús emlékművet a közösségi tér mellett fogják elhelyezni, felújítását követően. Ezzel egy emlékhelyet is létrehoznak az itt élők kérésének eleget téve.

A most bővítés alatt álló közösségi teret 2018-ban építették, a fénykeresztet pedig 2019-ben állították szomszédságába, tette hozzá az elhangzottakhoz Boronyák Gyöngyi, a településrészi önkormányzat tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!