A csúcsteljesítménye megközelíti a 48 kW-ot

2024.01.25. 15:30

Napelemek adják az energiát az Ifjúsági Sportcentrumban

A 18,5 millió forintos költséggel megvalósított fejlesztésről csütörtökön a helyszínen tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

A tetőkre 116 darab, egyenként 410 wattos panelt szereltek fel

Fotó: ZMJV

Újabb napelemrendszer kezdte meg működését a városban, az Ifjúsági Sportcentrum két épületének tetejére szerelt 116 darab panel közel 48 kW teljesítmény leadására is képes.
Böjte Sándor Zsolt, a térség önkormányzati képviselője felidézte, hogy az energiaválságra reagálva a város önkormányzata döntött az intézmények és gazdasági társaságok energiafelhasználásának csökkentéséről. Ennek jegyében 14 helyszínen terveztek napelemrendszerek telepítését, ezekből már kilenc megvalósult. Ezek egyikét szerelték fel az Ifjúsági Sportcentrumban, amelyet a Városi Sportlétesítmény Gondnokság Intézménye tart fenn. A cég ügyvezetője, Bodrogi Csaba arról számolt be, hogy a december elején üzembe állított rendszer az első hónapban 1200 kWh, januárban pedig már 1400 kWh  energiát termelt. Számításaik szerint az éves villamosenergia-felhasználásuk – ez 55 ezer kWh – 95 százalékát fedezi a rendszer.

Bodrogi Csaba és Böjte Sándor Zsolt a tájékoztatón
Fotó: Pezzetta Umberto


A tájékoztatón arra is felhívták a figyelmet, hogy a nagy népszerűségnek örvendő sportcentrum látogatói számára 130 férőhelyes parkolót adtak át tavaly ősszel, ám ennek ellenére sokan szabálytalanul az út szélén vagy épp a zöldben állítják le autóikat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!