Nehéz helyzetben az épület

2024.01.19. 12:13

Az önkormányzat fizeti a Kanizsa Aréna terheit

Tavaly májusban döntött az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója a Kanizsa Arénát üzemeltető cég felszámolásáról, s ezzel egyidőben az új üzemelztető cég létrehozásáról. A döntés észszerűtlenségét az is bizonyítja, hogy az új üzemeltető a mai napig nem tudta átvenni jogköreit, a Kanizsa Arénánál keletkező kiadásokat minden hónapban az önkormányzat fizeti ki - árulta el Balogh László polgármester, aki legutóbbi sajtótéjékoztatóján újabb adalékkal szolgált az ÉVE bosszúpolitikájáról és hibás döntéseiről.

Pásztor András

Balogh László polgármester: A Kanizsa Aréna számláit az önkormányzat fizeti

Forrás: ZH-Archívum

Mint azt a polgármester elmondta: tavaly májusban a Fodor Csaba vezette ÉVE frakció úgy döntött, hogy felszámolja a Kanizsa Arénát üzemeltető céget, noha ezt semmi sem indokolta. Sőt, egy sor kellemetlenségtől óvhatta meg volna az önkormányzatot az ÉVE-frakció, ha nem a politikai bosszú lett volna számukra a legfontosabb. Arról nem is beszélve, hogy az üzemeltető váltáshoz a minisztérium előzetes beleegyezésére is szükség lett volna.

- A Kanizsa Aréna üzemeltetésére létrehozott új cég, a Kanizsa Sportlétesítmény Üzemeltető Nonprofit Kft. ugyanis a mai napig nem tudja betölteni szerepét, mivel a váltást az illetékes minisztérium nem hagyta jóvá - magyarázta Balogh László polgármester, aki hozzátette: ennek következtében a Kanizsa Arénánál keletkező számlákat az önkormányzatnak kell kifizetnie. - A minisztérium azt is egyértelmű tette, hogy addig nem járul hozzá a vagyonkezelő váltáshoz, ameddig az önkormányzat nem ad magyarázatot a váltás okáról, a létesítmény jövőbeli működtetésének körülményeiről, valamint az új vagyonkezelő által készített üzleti tervet és hasznosítási koncepciót is látni szeretnék. Miután Fodor Csaba és az ÉVE-frakció a mai napig nem adott ezekre a kérdésekre választ, nem lehet tudni, hogy mi lesz a Kanizsa Aréna jövője.

Balogh László végezetül rámutatott: Fodort és társait egyáltalán nem érdekli a Kanizsa Aréna, ugyanis minden döntésük az irányba mutat, hogy ellehetetlenítsék a létesítmény működését. Ez pedig a kanizsaiak elleni bűn, amiért csak és kizárólag az ÉVE a felelős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!