Megoszlik a szakemberek véleménye

2023.09.10. 18:45

Idén csak ránézésre voltak méretesek az őzbaktrófeák

Kisebb súlyú és kevesebb őzbaktrófeát bírált a vadászati hatóság Somogy vármegyében az idei nyáron, mint a korábbi években. A vadászatra jogosultak közül is csak kevesen elégedettek az üzekedés idején elejtett bakok trófeáival.

Zaol.hu

Fotó: Szőke Viktória

Július végén kezdődik az őz párzási időszaka, amelyet a vadásznyelv üzekedésnek hív. Somogyban augusztus végéig 1114 őzbak trófeáját mutatták be a vadászatra jogosultak a hatóságnak. A Somogy Vármegyei Kormányhivatal közlése szerint 51 trófea kapott érmet, ebből 2 arany, 13 ezüst és 36 bronz minősítést ért el – írja a Sonline. 

A somogyi vadászok egyöntetű véleménye, hogy idén csak ránézésre voltak nagyok a trófeák, a súlyok azonban elmaradtak az előzetes bírálattól. A vadászati hatóság is azt közölte: az idei évben a felrakás az átlagosnál kissé gyengébb volt, amit az érmes trófeák számának csökkenése is mutat. Ez főleg a legkiválóbb, aranyérmes trófeák számában jelentkezik, ami a tavalyi év hasonló időszakában 8 volt.

További részleteket ITT olvashatnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!