Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara

2023.05.12. 15:00

A gazdaság fellendítésére lenne szükség Dél-Zalában

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara pénteken a Vasemberház tárgyalótermében gazdaságfejlesztési konzultációra hívta a város és a környék vállalkozóit, cégvezetőit, hogy közösen találjanak megoldást a térség gazdasági fellendítésére.

Benedek Bálint

Dr. Polay József szerint elérkezett Nagykanizsa ideje, hogy fejlődési pályára állhasson

Fotó: Benedek Bálint

A tanácskozást követően dr. Polay József, a kamara elnöke Dél-Zala mint a térség elmaradt területei fejlesztésének felpörgetése címmel tartott sajtótájékoztatót az elhangzottakról. Elmondta: a konzultáció egy ötrészes sorozat újabb állomása. Ezúttal Bókay Márton nemzeti fejlesztés-finanszírozásért felelős helyettes államtitkár mellett a Nemzeti Befektetési Ügynökség és a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezetői vettek részt az egyeztetésen. Tették ezt annak érdekében, hogy minél több befektető válassza Nagykanizsát.

- A konzultáció másik célja, hogy a kanizsai vállalkozókat megismertessék azokkal a lehetőségekkel, hogy miként juthatnak közvetlen európai uniós forrásokhoz - folytatta. - Az előadók rávilágítottak arra, hogy az ismert csatornák mellett más utak is biztosítottak a fejlődéshez.

Dr. Polay József hozzátette: jó pillanatban találkoztak a résztvevők, hiszen most zajlik az új gazdasági stratégia kialakítása, mely nemcsak a megyeszékhelyek, hanem annál kisebb térségek fejlesztését is előírja.

- Jó lenne, ha abból a közel 7 milliárd euróból, ami az országba érkezhet, jutna Nagykanizsára is - fogalmazott. - Vegyék észre, hogy a fejlett nyugati országrészben is vannak fehér foltok. Kanizsa ennek a régiónak a legfehérebb foltja, de a dél-zalai és a nyugat-somogyi rész hasonló helyzetben van. Ennek a térségnek a fejlesztéséhez kapcsolódhatna a szlovén Lendva és a horvát Kapronca, így életképes gazdasági régió alakulhatna ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!