Heti két alkalommal fogadja az ügyfeleket

2023.04.19. 11:30

Hamar népszerűvé vált a kormányablakbusz Pacsán

Mint ahogy korábban már beszámoltunk róla, március 31-től a pacsai okmányiroda helyett Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat, azaz kormányablakbusz szolgálja ki a helyi és környékbeli lakosokat. Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője az elmúlt hetek tapasztalatairól tájékoztatta portálunkat.

ZH

Nagy Bálint: Fontos, hogy az itt élők helyben tudják a hivatalos ügyeket intézni

Forrás: ZH

Fontosnak tartom, hogy az ügyintézés továbbra is gördülékenyen működjön a városban – fogalmazott a politikus. – Sok pacsai és a térségben élő lakos keresett fel azzal a kéréssel, hogy segítsek abban, hogy megfelelő körülmények között, helyben intézhessék továbbra is a hivatalos ügyeiket. Dr. Sifter Rózsa főispán asszonnyal ez ügyben többször is egyeztettünk, és ennek köszönhetően március 31-től kormányablakbusz szolgálja ki Pacsán az ügyfeleket.

Az eddig eltelt időszakban négy alkalommal települt ki a kormányablakbusz, amely bővülő kapacitással, hetente két napon, keddenként és csütörtökönként áll az állampolgárok rendelkezésére.

– Pacsa térségi központ, ezért is fontos, hogy a szolgáltatások helyben álljanak rendelkezésre – folytatja Nagy Bálint. – Ezt bizonyítja, hogy eddig összesen 21 fő kereste fel a mobil ügyfélszolgálatot, közülük 12-en pacsaiak, 9-en pedig a környékbeli településekről, például Szentpéterúrról, Dióskálról, Zalaszentmihályról jöttek ügyeket intézni. Úgy tűnik, a csütörtöki nap a népszerű, az eddigi tapasztalatok alapján akkor jöttek nagyobb számban az ügyfelek, főként személyazonosító igazolvány cseréje, pótlása, autó átíratása és ügyfélkapu-regisztráció céljából. Bízom benne, hogy a jövőben még népszerűbb lesz a pacsai mobil ügyintéző szolgáltatás. A kormány számára fontos a vidék népességmegtartó ereje, és alapvető, hogy az itt élők helyben tudják a hivatalos ügyeket intézni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!