Utakat újítanak jövőre

2022.12.30. 14:00

Megoldódni látszik a lakók problémája Nagykanizsán

Pozitívan tekintenek a következő esztendőre a szabadhegyi városrészben lévő Hegybíró, Harmat és Kanyar utca lakói, a közgyűlés ugyanis 13,5 millió forintot biztosít a jövő évben a három utca aszfaltozására és a csapadékvíz-elvezető rendszer részleges kiépítésére.

Pásztor András

Szabó Szilárd képviselő (balról), Bálint Bernadett és Polgár Balázs is azt reméli, hogy jövőre elkészül az aszfaltos út

Fotó: Gergely Szilárd

A környéken lakók évtizedek óta vártak arra, hogy kérésüket komolyan fontólóra vegye az önkormányzat. Az itt élők sokáig beérték az ígéretekkel, ám a környék útjai ugyanúgy porosak, esőben sárosak maradtak.

– Ha jól emlékszem, legalább két éve kerestek meg a környéken lakók, hogy segítsek megoldást találni a problémájukra – elevenítette fel a történteket Szabó Szilárd képviselő, a Fidesz frakcióvezetője, aki hangsúlyozta: a fent említett három utca a város belterületei útjainak azon maradék egy százalékába tartozik, amelyek nem rendelkeznek szilárd útburkolattal, sem csapadékvíz-elvezetéssel, sem pedig közvilágítással.

 – A helyszínen járva magam is tapasztaltam az anomáliákat, nyáron a mészkő zúzalékos út szinte ontotta magából a port, míg az esőzéseket követően sártengerré változott a környék.

Szabó Szilárd helyszíni bejárást kezdeményezett, amit tavaly nyáron meg is ejtettek a szakemberek. Azt követően költségbecslés készült az elvégzendő feladatokról, ami 10 millió forintban szabta meg a kivitelezés költségeit.

– Sajnos az idei évben nem lehetett megvalósítani a beruházást, főként azért, mert az önkormányzat forrásai a Sberbankban ragadtak – magyarázta Szabó Szilárd, aki jelezte: amint visszakapta a város a pénzt, azonnal beterjesztette a javaslatot a közgyűlés elé. – Szerencsére a testület egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a jövő évi költségvetésben 13,5 millió forintot biztosít az önkormányzat a beruházásra. Jóllehet ebből az összegből csak az aszfaltozásra és a csapadékvíz-elvezetés részleges kiépítésére futja, de egy másik projekt keretében hamarosan a közvilágítás problémája is megoldódhat a környéken.

A lakók természetesen örülnek a pozitív fejleményeknek, a minap ottjártunkkor Polgár Balázs és Bálint Bernadett is úgy fogalmazott: nagyon remélik, hogy ennyi év várakozás után, jövőre már aszfaltos úton közlekedhetnek.

A jövő évi költségvetés tárgyalása és elfogadása ugyan még hátra van, de mivel a testület egyhangúlag foglalt állást a Hegybíró, Harmat és Kanyar utcák aszfaltozása tekintetében, nem valószínű, hogy lekerül az elvégzendő feladatok listájáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!