Nem zár be, fejleszt

2022.04.27. 06:50

Struktúraátalakítás kezdődött a Kanizsa Pékség Zrt.-nél

A városban szárnyra kapott a hír, hogy megszűnik a Kanizsa Pékség Zrt. Nos, mint az kiderült, a pletyka nem igaz.

Horváth-Balogh Attila

Szabó Erik pék a cipókat készíti elő a kemencébe vetéshez Fotók: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Az emberek egy része vélhetően a DKG megszűnése és a Tungsramnál tapasztalható negatív fejlemények miatt gondolhatta azt, hogy a város szintén emblematikusnak számító újabb üzeme húzza le a rolót, de hála istennek ez nem így van. Sőt, a százszázalékos magyar tulajdonban lévő vállalkozás fejleszt még most, ebben a kritikus időszakban is – annyi igaz a hírből, hogy üzlethálózatát jelentős mértékben átalakítja. 

– Az idén 25 éves cégnél már korábban elkezdődött egyfajta átalakulás, átszervezés, ami mostanra érkezett látványos szakaszába, vélhetően ennek a külső jele, üzleteink bezárása okozhatott félreértést – bocsátotta előre Wolstrommer István kereskedelmi és termelési igazgató. – Korábban a piac több szegmensében is meghatározó szerepünk volt, kiemelten a napi friss termékek gyártásában, melyek zalai, somogyi és vasi üzletekbe kerültek.

Az új termékkínálat kialakítása még zajlik
Forrás: Szakony Attila

 Nagykanizsán és Zalaegerszegen kenyérgyárat működtettünk, a felsorolt megyékben több szaküzletet tartottunk fenn, a dél-zalai városban pedig cukrász- és kézművesüzemünk is volt, közel 300 termékkel dolgoztunk. A tulajdonosi kör a menedzsmenttel egyetértve 2019-től új célokat fogalmazott meg, mert úgy érzékelte, hogy az a fajta működés fenntarthatatlan. A legfontosabb e célok közül az, hogy egy korszerű, részben automatizált nagykanizsai üzemben helyi és a környékből érkező lojális munkavállalókkal meghatározó hazai kereskedelmi láncok számára magas hozzáadott értékű termékeket gyártsunk. Ennek jegyében ma már letisztult termékválasztékkal, a korábbi 300 helyett 20 termékkel dolgozunk. A másik fontos döntésünk szerint pedig a kanizsai telephelyünkön, közvetlenül a kenyérgyár mellett új kézművesüzemet építünk, ahol a szaküzletünkbe tervezett egyedi kézműves pék-cukrász termékeket, prémiumminőségű kenyereket és péksüteményeket gyártunk majd. Ehhez a célkitűzéshez igazodva döntöttünk úgy, hogy a nagykanizsai üzleteinket bezárjuk, a Kinizsi utcai telephelyünk bejáratánál található mintaboltunkat azonban megtartjuk és átalakítjuk, itt új külsővel, egyedi termékekkel és szolgáltatásokkal állunk továbbra is a vásárlók rendelkezésére. 

Wolstrommer István kiemelte: fontos törekvésük volt mindig és lesz ezután is, hogy lehetőleg helyi vállalkozókkal alakítsanak ki együttműködést logisztikában, műszaki karbantartási feladatokban, beszerzésekben. Kérdésünkre jelezte: most 100 fő dolgozik a cégnél, de további 30 főt tudnának foglalkoztatni – nagy gondjuk a munkaerő-bővítés, ezért is várják a jelentkezőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!