Frissen Zalából

2021.12.03. 15:30

Kezdődik a vadetetés a kisfakosi Petend Vadásztársaság vadászterületén

A kisfakosi Petend Vadásztársaság nemrégiben a Magyar falu program keretében megítélt ötmillió forintból terepjáró gépkocsit szerzett be vadgazdálkodási és általános működési tevékenységének megkönnyítése érdekében.

Benedek Bálint

Hegedüs László elnök (balról) és Salamon Ádám vadőr szerint az régi-új autó megkönnyíti a vadgazdálkodás menetét Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Az egyesület székhelye Nagyrécse, itt és Nagykanizsa kisfakosi városrészében terül el a társaság közel 4000 hektáros vadászterülete, itt fogadja tagjait, itt valósítja meg családi és egyéb programjait, végzi vadgazdálkodási feladatait. A szervezet elnöke, Hegedüs László meglátása szerint a területükön a vadállomány gyarapszik, a vaddisznók mellett az őzállomány is jelen van. A vadetetés folyamatos, egész évben pótolják az eleséget, nyilvánvalóan az intenzív időszak most, télen indul. Jellemzően kukoricát szállítanak, de a környező falvakból érkeznek törtszemek, széna, de zöldséget és gyümölcsöt is igyekeznek eljuttatni a megbízható autóval az állatokhoz.

Hegedüs László elnök (balról) és Salamon Ádám vadőr szerint az régi-új autó megkönnyíti a vadgazdálkodás menetét Fotó: Szakony Attila

Hegedüs László úgy véli a használt autó vásárlása is nagy segítséget jelentett számukra, hiszen Salamon Ádám vadőr munkáját nagyban megkönnyíti a megbízható gépkocsi.

– Korábban egy másik terepjáró teljesített szolgálatot, de az évek során eléggé elhasználódott – folytatta a vadásztársaság vezetője. – Arról a kocsiról a plató is nagyon hiányzott. A Toyota Hilux megkímélt állapotban került hozzánk, így ezután a vadetetésre szánt anyagok mozgatása, a lesek szállítása és a feladatellátás sokkal gördülékenyebb lesz. Ezenfelül a projekt hozzájárul a helyi élővilág megőrzéséhez, a környezet védelméhez. Emiatt a projekt közvetett haszonélvezője lesz a térség teljes lakossága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!