Koronavírus Zalában

2021.03.20. 11:30

A vállalkozói egyesület programokkal csábítja a turistákat Hévízre

Vállalkozói egyesület alakult a városban, amely az összefogást hivatott erősíteni. A szolgáltatók a járványhelyzetben felismerték: együtt könnyebb, és a közös munka Hévízt is erősíti.

Péter B. Árpád

Tervek, próbababák között. Kotora Pál és Morvai Anikó az egyesület elnökének műtermében, ahol az általa forgalmazott ruhákról készülnek fotók a webshopra Fotó: a szerző

Kotora Pál, a Hévízi Vállalkozók Egyesületének alelnöke azt mondja, régi vágya teljesült ezzel, hiszen szükség volt egy olyan szervezetre, amelyen keresztül hallathatják a hangjukat, képviselhetik az érdekeiket.

– A pandémia hatására a kereskedők, majd más szolgáltatók is érezték az összefogás szükségességét, hiszen a célunk közös: népszerűsíteni Hévíz városát és az itt működő, nem csak a gyógyászathoz kapcsolódó vállalkozásokat, például rendezvényekkel, programokkal – fogalmaz a szakember, aki 1996 óta dolgozik ebben a szférában.

Tervek, próbababák között. Kotora Pál és Morvai Anikó az egyesület elnökének műtermében, ahol az általa forgalmazott ruhákról készülnek fotók a webshopra Fotó: a szerző

Mindennek előképe kézzel­fogható volt már az elmúlt hónapokban is, hiszen az egyesület későbbi alapító tagsága szervezte például a sikeres Shopping Nightot, a karácsonyi-újévi akciót és a csókpados szelfizést.

– A turisztikai egyesület és a város vezetősége tavaly egy fórumra hívott bennünket – folytatja a történetet Morvai Anikó elnök –, és feltűnt, ami már korábban is: nem tudunk közösen gondolkodni. A bevásárlóeste kapcsán kialakult összefogás, majd maga az egyesület is ebből a felismerésből született. Előbb csak néhányan jöttünk össze beszélgetni, majd egyre többen csatlakoztak. A szervezet magját tizennégy vállalkozó adja, de az alapítás hírére azóta ennél jóval többen csatlakoztak.

Morvai Anikó is régi motoros a szakmában, hiszen 30 esztendeje kereskedő, 18 éve van Hévízen üzlete. Azt mondja, korábban szinte nem volt kapcsolat a vállalkozók között, nem találkoztak, hiszen a turisztikai szezonban mindenki éjjel-nappal dolgozott, a holtidőben pedig pihent, feltöltődött. A járványhelyzetben viszont minden megváltozott, az együttműködés fontosságának felismerése az egyetlen pozitív hozadéka a pandémiának.

– A vásárlók nélküli időszakban elindult közöttünk a kommunikáció, a közös gondolkodás – veszi át a szót Kotora Pál. – A Shopping Night sikere pedig sokakat meggyőzött arról, hogy erre a jövőben is szükség van. Ezen az úton szeretnénk továbbmenni, együtt szervezve programokat, marketingakciókat, amelyekkel erősítjük egymást és természetesen a várost is, amely támogatta az egyesület megalapításának tervét, sőt, hamarosan együttműködési megállapodást kötünk a turisztikai egyesülettel – zárta szavait az alelnök.

Az egész várost bekapcsolnák

Húsvétra az egyesület főleg gyerekeknek szóló tojáskeresős-térképes játékkal készül, amit persze felülírhat a járvány, de ettől függetlenül is formálódnak a további tervek, bízva abban, hogy előbb-utóbb visszatér az élet a rendes kerékvágásba. Például hévízi pünkösdi királyt választanánk az ünnep alkalmával. A vállalkozók arra számítanak, akkor már a szállodák is fogadhatnak vendéget, így lesz kinek programot, jelesül szórakoztató városi akadályversenyt szervezni. Az egyesület szeretné a későbbi rendezvényekbe, akciókba a város minden részét bekapcsolni, és a lehető legtöbb vállalkozásra, szolgáltatásra felhívni a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!