Elindult a 271 milliós beruházás

2020.11.13. 07:00

Megújul a hévízi termelői piac

Elkezdődött a hévízi termelői piac megújítása. A 271,7 millió forintos európai uniós támogatás révén korszerűsödik a piac épülete, s kialakítanak egy új pavilont, ezzel az árusok és az ide érkező vendégek a modern kor elvárásainak megfelelő teret vehetnek majd birtokba.

Varga Lívia

A belső terek is korszerűsödnek

Fotó: Péter B. Árpád

Zöldfelületeket is kialakítanak, amely révén új közösségi tér jön létre, így a város kapujaként szolgáló piac tetszetős külsővel fogadja a vásárlókat, tájékoztatta lapunkat az önkormányzat. Mint írják, a nagy parkoló közvetlen szomszédságában évek óta töretlen sikerrel működő piacon környékbeli kézművesek, őstermelők, gazdálkodók árulják termékeiket. A fejlesztés célja a piaci körülmények javítása, mind a megjelenés, mind a környezetrendezés tekintetében. A korszerűsítés mellett fontos szempont, hogy az új létesítmény illeszkedjen a városképhez, ezzel is növelve a vásárlók elégedettségét. Ők egyébként zömében a Hévízen és közvetlen környékén megszálló, a gyógyhely szolgáltatásait igénybe vevők és a helyi lakosok közül kerülnek ki. S az igényes piaci környezet kialakítása kedvez a kereskedelemnek is, részletezi a tájékoztató.

A belső terek is korszerűsödnek
Fotó: Péter B. Árpád

A projekt keretében növelik a piac kapacitásait, egyrészt a terület rendezésével, másrészt a már jelenlévő árusok számára is rendezettebb körülményeket, jobb feltételeket biztosítanak. A közösségi terek kialakításával a piac zárva tartása esetén is használható terület alakul ki. A beruházással, a remények szerint hosszú távon biztosítható a helyi termelők megélhetését jelentő piac működése, a hazai és a külföldi kereslet fenntartása.

A termelői piac hagyományok jegyében történő megújításával ugyanis egy új, többfunkciós használatot lehetővé tevő tér jön létre a városban, amely szervesen kapcsolódik a korábbi, belvárosi fejlesztésekhez és Hévíz város megújulásához.

Megkezdődött a kivitelezés, a munkaterületet november 6-án adták át. A megvalósításra összesen 271 744 990 forint vissza nem térítendő uniós támogatást kap a fürdőváros önkormányzata a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!