Eseménydús időszak elé néznek

2020.09.03. 09:00

Falugondnoki buszra, járdafelújításra, orvosi eszközök beszerzésére nyert pénzt a pölöskefői önkormányzat

A dél-zalai település vezetősége a közösségépítés és a környezetszépítés mellett arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy fejlesztések révén korszerűsítse a községet.

Szabó Zsófia

Szollár Norbert: Összességében 450 méteren újul meg a járda

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Habár a járvány felülírta a nyárra tervezett rendezvényeket Pölöskefőn, a pandémiát megelőzően több közösségi programot is megtartottak. Erről Szollár Norbert polgármester adott tájékoztatást, aki első ciklusát tölti a település élén. A falu jeles eseményei közt említette a dr. Mező Ferenc tiszteletére szervezett napot. Az idősek ünnepe is sok érdeklődőt vonzott, csakúgy, mint a hagyományteremtő szándékkal megrendezett disznóvágás. Azonban a falunap idén elmaradt. Amennyiben az egészségügyi helyzet engedi, kisebb közösségi rendezvényt tartanak majd.

Szollár Norbert: Összességében 450 méteren újul meg a járda
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

– Fontos számunkra, hogy a lakosság és a hozzánk látogató vendégek jól érezzék magukat, és tartalmasan tölthessék idejüket településünkön – jelezte Szollár Norbert. – Mindezt nemcsak a szórakoztató-közösségkovácsoló rendezvények révén szorgalmazzuk, hanem például az arculatszépítő és modernizációs beruházások révén is. Előbbi esetén a virágosításra, az esztétikus közterületi képre kiemelten figyelünk. Utóbbi esetében pedig a kézzelfogható fejlesztésekre. Több projekten szerepeltünk sikerrel – mondta Szollár Norbert.

Előrebocsátotta: még a község előző vezetősége nyújtott be pályázatot a falugondnoki busz cseréjére. Pozitív elbírálást kapott a projekt, ennek köszönhetően májusban meg is érkezett az új és modern jármű a faluba. Ennek nagy hasznát veszik a községben, például az ételszállításban, vagy a lakosok, köztük az idősek gyógyszerbeszerzése során.

– A Magyar Falu Program révén pedig két törekvésünkre is támogatást nyertünk – folytatta Szollár Norbert. – Mintegy 950 ezer forintot nyertünk orvosi eszközök beszerzésére. Emellett járdafelújításra is kapunk pénzt a program révén: közel 5 millió forintot fordíthatunk anyagköltségre, járdarendbetételre. A tervek szerint kibővítjük a Dusnoki falurészen a buszmegállóig vezető járdát, emellett Pölöskefő szívében, a Zalaszentbalázs felé vezető kanyartól a templomig tartó szakaszt is felújítjuk. Összességében 450 méteren újul meg a járda, a tervek szerint. Amennyiben minden megfelelően alakul, ősszel neki is látunk a munkának – összegezte Pölöskefő vezetője.

Szintén a Magyar Falu Programból remélnek támogatást a zöldfelületek karbantartását segítő eszközökre, mintegy 9,5 millió forint értékben. Több fűnyírógépet, köztük kaszát, ágaprítót is vásárolnak, amennyiben sikeresen szerepelnek a pályázaton.

Szollár Norbert elmondta, távolabbi fejlesztési célokon is gondolkodnak. Felújítanák a faluházat, amihez támogatást remélnek, csakúgy, mint az önkormányzati hivatalnak otthont adó épület energetikai modernizációjához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!