Az kap a zöldségből, aki dolgozik érte

2020.05.30. 15:00

Példamutatás és bizalomerősítés Szepetneken

Céljuk a példamutatás és a bizalom erősítése – zöldségeskertet alakított ki a többségi önkormányzat és civilek támogatásával a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat.

Horváth-Balogh Attila

A résztvevők gépi segítséggel burgonyát is ültettek

Fotó: ZH Archívum

Balogh Evelin, a szepetneki cigány nemzetiségi önkormányzat elnöke lapunknak elmondta, hogy a zöldségeskert kialakításának a hónap elején kezdtek neki. Munkájukat a többségi önkormányzat, illetve személyesen Vlasicsné Fischl Timea polgármester, az „AranySzív” Szepetneki Kézműves Szociális Szövetkezet, a Faluvédő – Faluszépítő Egyesület Szepetnek, illetve számos magánszemély támogatja. A munkálatokat a kertészkedésben már gyakorlott Kalányos Györgyné irányítja, akitől a résztvevők hasznos szakmai instrukciókat is kapnak.

A résztvevők gépi segítséggel burgonyát is ültettek
Fotó: ZH Archívum

– A létszám változó, attól függ, ki, hogyan ér rá – magyarázta Balogh Evelin. – A részvétel nem kötelező, viszont aki csatlakozik hozzánk, az élhet a lehetőséggel és ingyen részesülhet majd a terményekből a „valamit valamiért” elv alapján. Reméljük, egyre többen leszünk, a célunk a cigányság és a többségi társadalom tagjai közti bizalom erősítése, illetve a példamutatás.

Az elnök hozzátette: a község önkormányzata két nagy kertet bocsátott a rendelkezésükre, melyekbe krumpli, hagyma, sárgarépa, petrezselyem, cékla, paradicsom, kelbimbó, csemegekukorica, zöldborsó, paprika és spárgatök került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!