Koronavírus Zalában

2020.04.28. 10:00

Hajózási szezon helyett vészforgatókönyvvel tervez a Bahart

Rendkívül nehéz helyzetbe került a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) a járványügyi helyzet miatt, közölte a Napló érdeklődésére a társaság.

Kovács Erika / Napló

Kiemelten fejlesztenék a kompközlekedést

Forrás: Napló

Fotó: Balogh Ákos

A Bahart rekordforgalommal zárta az évet tavaly személyhajózásban és kompközlekedésben is.

A hajózási szezon minden évben húsvétkor kezdődik, ami most a járvány miatt elmaradt.

A hajózási társaságtól a vészforgatókönyvről, illetve a reorganizációs tervről érdeklődtünk, különös tekintettel a hajózásra, kikötőkre. A cég tájékoztatójából kiderült, a társaság a járványügyi helyzet miatt, sok más turizmusból élő vállalkozáshoz hasonlóan, rendkívül nehéz helyzetbe került. A személyhajózási szezont sajnos nem lehetett elkezdeni, ráadásul a révközlekedés is csupán az ilyenkor szokásos forgalom harmadát bonyolítja le – írja a veol.hu.

– Társaságunknak még az optimistább forgatókönyvek szerint is rendkívül súlyos gazdasági veszteségekkel kell szembenéznie 2020-ban. Alapvető cél a veszteségek minimalizálása, és minél több munkahely megmentése. Ennek érdekében készült a reorganizációs terv, amelynek célja, hogy alkalmazkodjunk a mostani helyzethez, és fenn tudjuk tartani a társaság hosszú távú működését. A tervezetről később döntenek a tulajdonosok – fogalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!