A hosszú távú tervek miatt

2019.11.07. 07:00

Tőzsdére készül a Zalaco Zrt.

A Zalaco Zrt.-t, a térség meghatározó sütőipari vállalkozását a tervek szerint bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére. Ezt Berta László, a cég vezérigazgatója és tulajdonosa jelentette be szerdán.

Hajdu Péter

Vigh László, Berta László és Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A bejelentésre Balaicz Zoltán, a megyeszékhely polgármestere és Vigh László ország­gyűlési képviselő, miniszteri biztos társaságában került sor a Zalaco Mindszenty téri bisztrójában tartott sajtótájékoztatón.

– A szándékunkat megerősítette az a tény, hogy cégünk bekerült a londoni tőzsde ezer inspiráló európai vállalatot tartalmazó kiadványába, továbbá szerepelünk a Budapesti Értéktőzsde 50 fejlődő céget bemutató lapjában is. A tőzsdei tagság versenyre kényszerít, amit én előnynek fogok fel, ez a versenyképes vállalatok legjobb helye, mert a tőzsdén azonnal mérik és díjazzák a jó teljesítményt. A Zalaco jelenlegi családi irányítási jellegét pedig professzionális irányítással fogjuk felváltani – mondta Berta László.

A vezérigazgató az utóbbi tervet is a Zalaco folyamatos növekedésével indokolta. Mint mondta, Magyarországon már nagyon sok helyen jelen vannak, de terveik között szerepel fagyasztott termékeik közép-európai piacbővítése, és szaküzleteik számának bővítése. Mindez nélkülözhetetlenné teszi profi, új szemléletű menedzserek alkalmazását. Közölte továbbá, hogy a 2022-2023-ra valószínűsíthető tőzsdei bevezetéssel 3-6 milliárd forint közötti tőkebevonás válik lehetővé, ami fedezetet nyújt a cégvezetés további terveinek végrehajtására, megalapozva a hosszú távú fejlődést.

Vigh László, Berta László és Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Berta László elmondta: 2020-ban nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelik meg a Zalaco működésének 70 éves évfordulóját, továbbá a hosszú távú terveik részeként saját fejlesztési és oktatási centrumot hoznak létre.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy jelenleg 960 munkavállalót foglalkoztatnak, és szaküzleteik száma már több mint 70. A cég tavaly közel 8,5 milliárd forint árbevételt ért el, és idén a kapcsolt vállalkozásaikkal együtt elérik a 12 milliárdos forgalmat.

Balaicz Zoltán polgármester a Zalacónak a megyeszékhellyel kialakított korrekt, lokálpatrióta kapcsolatát méltatta, Vigh László ország­gyűlési képviselő pedig az egészséges élelmiszerek iránti nagy vásárlói igényről beszélt, továbbá a Zalaco más vállalkozások számára is példaértékű működéséről szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!