Rendhagyó értekezlet

2019.11.05. 07:00

Segítséget nyújtanak a pályaválasztáshoz

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a hónap során több, pályaválasztást segítő rendezvénnyel várja a fiatalokat és szüleiket.

Szabó Zsófia

Bangó-Rodek Viktória és Anda Zoltán a rendezvényen Fotó: a szerző

Tegnap a Hevesi Sándor Művelődési Központba várták rendhagyó értekezletre a családokat. A rendezvényen az átalakult szakképzési rendszerről, az ösztöndíj-lehetőségekről és a képzési helyekről tájékoztatták a szülőket. Bangó-Rodek Viktória, a kamara szakképzési csoportvezetője köszöntője után Anda Zoltán, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója ismertette a helyi szakképzési lehetőségeket és a jövő tanévre vonatkozó képzési változásokat. Jelezte: nagy változás nem érinti a tanulókat, mivel a szakgimnázium ezután is ötéves lesz, a szakképző iskolába pedig három évig kell járniuk. Jelezte: az előbbi végén – a szakmai érettségi helyett – technikusi végzettséget szereznek a fiatalok, amely emelt szintű érettséginek számít. Az iskolai képzési palettán jelenleg 174 képzésből választhatnak a diákok. A Nagykanizsai Szakképzési Centrumban oktatott szakmák jelentős része nem változott.

Bangó-Rodek Viktória és Anda Zoltán a rendezvényen Fotó: a szerző

A megyei kamara jövő hétfőn Keszthelyen, majd november 18-án Lentiben és Zalaegerszegen tart pályaválasztási szülői értekezletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!