Korszerűbb fűtés és világítás

2018.11.26. 11:30

Új beruházások mentek végbe a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klubnál

A Csótónál lévő kajakházban korszerűsítették a fűtést és a világítást. A beruházást szombaton avatták fel.

Szabó Zsófia

Cseresnyés Péter, Sári Nándor és Dénes Sándor a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub immár korszerű fűtéssel ellátott edzőtermében Fotó: Gergely Szilárd

Fotó: Gergely Szilárd

A Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klubnál az elmúlt öt évben egymást érték a korszerűsítések. Sári Nándor klubelnök elmondta: a legújabb beruházás, amelynek keretében napelemes rendszert építtettek ki, mintegy 14 millió forintba került. A fejlesztésnek köszönhetően minimális forrásból biztosítják a fűtést, a meleg vizet, a ház energiaellátását.

– Az állam, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és az önkormányzat nagyon sokat segített anyagilag a megvalósításban, amihez önerőből is hozzájárultunk – fogalmazott Sári Nándor. – Igyekszünk folyamatosan modernizálni a bázisunkat. Ennek köszönhető többek közt az is, hogy van vezetékes vizünk, és különböző, tréningekre alkalmas helyiségeink – részletezte a mesteredző. Hozzátette: jövőre újabb beruházást terveznek, 30 millió forintból pihenőházat építenének, amelynek a tervei már megvannak.

Cseresnyés Péter, Sári Nándor és Dénes Sándor a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub immár korszerű fűtéssel ellátott edzőtermében Fotó: Gergely Szilárd

Az avatón részt vett Dénes Sándor polgármester. Kiemelte: több mint 90 millió forint értékben történtek fejlesztések az elmúlt években a háznál.

– Mindez a klub munkáján túl sokak érdeme, köztük a szülőké és a támogatóké is. Ma már szinte rá sem lehet ismerni a házra, ami korábban nem volt ilyen modern – így a városvezető. Hangsúlyozta: a tó környezetében is történnek fejlesztések.

Cseresnyés Péter miniszterhelyettes szerint a közösség összefogását is dicsérik a kajakos beruházások.

– Az utánpótlás-nevelés terén kimagasló eredményeket ér el a klub. A Csónakázó-tónál a hetvenes évek óta van kajakosélet. A régi fénykort kétezer környékén küszködés váltotta fel. Az elmúlt öt évben viszont újra fénykorát éli az egyesület: az eredmények és a beruházások szempontjából is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!