Emléktáblát és kopjafát avattak

2018.11.08. 14:00

A gyógyvíz felfedezésének állítottak emléket Zalakaroson

A gyógyvíz felfedezésének 56. és a zalakarosi fürdő gyógyfürdővé minősítésének 40. évfordulója emlékére állítottak kopjafát a fürdő előtti téren.

Horváth-Balogh Attila

Cziráki László és Novák Ferenc leplezte le az alkotást Fotó: Szakony Attila

A kopjafa – melyen kis emléktáblát is elhelyeztek – a nagykanizsai fafaragó népi iparművész, Wegroszta Zoltán keze munkáját dicséri. Az ünnepélyes avatáson Novák Ferenc, a fürdőváros polgármestere és Cziráki László, a fürdő vezérigazgatója mondott beszédet.

– A gyógyvíz 1962-es felfedezése mérföldkő volt Zalakaros történetében, a település időszámítása a fürdő születésével kezdődik – mondta Novák Ferenc. – Egy szerepkör nélküli, majdhogynem elhaló kistelepülés hihetetlen lehetőségeket kapott a fürdő által. Ezzel Zalakaros Európa térképére került fel, közkedvelt turisztikai célponttá vált, főleg azt követően, hogy 1978-ban az Egészségügyi Minisztérium hivatalosan is elismerte gyógyfürdőként a zalakarosi fürdőt.

Cziráki László és Novák Ferenc leplezte le az alkotást Fotó: Szakony Attila

Cziráki László azt emelte ki: mára az ország második legnépszerűbb fürdőjévé vált a zalakarosi, a város pedig az ország ötödik legkeresettebb turisztikai célpontja.

– Az 1962-ben indult töretlen fejlődés ma is tart, és reményeink szerint a jövőben is folytatódik – jelentette ki a vezérigazgató, aki a kopjafa szimbolikájáról szólva elmondta: mindegyik motívum önálló jelentéssel bír, többek közt a kitartó munkát, az állhatatosságot, a múltat, a jelent, a jövőt, Zalakarost, a fürdőt és az elért sikert jelképezik.

Végül Novák Ferenc és Cziráki László leleplezte az alkotást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!