E-via nap

2018.09.12. 11:30

Az alternatív energiával hajtott járműveket ki is lehet próbálni Lentiben

Többféle elektromos, illetve biogázzal működő közlekedési eszköz is látható, kipróbálható lesz pénteken, az E-via fesztiválon. Konferenciát is tartanak: az e-mobilitásról, több megközelítésben.

Korosa Titanilla

2014 után ezen a héten újra e-mobilitás konferenciát és kiállítást rendeznek a városban.

– A Lenti járásban megvalósítás alatt lévő humán kapacitások fejlesztését célzó projektünk egyik elemeként tartjuk meg a konferenciát és a kiállítást a rendezvénytéren, illetve a művelődési központban – mondta el tegnap sajtótájékoztatón Gáspár Lívia projektmenedzser.

– Az e-mobilitás konferencián több, a kiállításon részt vevő szakember tart előadást az alternatív hajtásmódokról, a gázalapú közlekedésről, illetve szó lesz a zalaegerszegi tesztpálya adta lehetőségekről is. A kiállításon öt különböző típusú gépjárművet, illetve elektromos gördeszkákat, segwayt és búvárkodást segítő elektromos eszközöket ismerhet meg a közönség. A kiállítási darabok közül többet helyiek ajánlottak fel, ők a rendezvényen a gyakorlati tapasztalatokat is megosztják majd az érdeklődőkkel, valamint a Zalavíz Zrt. részéről egy biogázzal működő járművet is láthatnak majd.

Gáspár Lívia hozzátette, hogy a pályázat emellett a humán közszolgáltatásban dolgozók képzését és a hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztését is tartalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!