Gazdaság

2017.11.24. 12:16

A megyeszékhelyen tanácskoztak a mikrovállalkozások

A foglalkoztatási paktum megalapozásakor még 11,5 százalékos munkanélküliségi rátával kellett szembenézni, ma a munkaerő megtalálása a feladat.

Arany Gábor

Egyebek mellett ez hangzott el csütörtökön a zalai innovatív foglalkoztatási paktum helyzetéről szóló szakmai tájékoztatón, amelyet a mikrovállalkozások munkacsoportja tartott a városi sportcsarnokban.

Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke a megyei foglalkoztatási paktum eddigi eredményeiről szólva elmondta, hogy a célcsoportból 630 főt kívántak megszólítani.

A célcsoportba tartoznak például a hátrányos helyzetűek, alacsony iskolai végzettségűek, 25 évnél fiatalabbak, vagy 50 évvel idősebbek, gyesről visszatérők, tartós munkanélküliséggel veszélyeztettek, közfoglalkoztatásból kikerülők, inaktívak. E széles körből 132 főt értek el szolgáltatásaikkal, 63 fő foglakoztatása elkezdődött, 38 fő jutott képzéshez. Az adatok azt mutatják, időarányosan sikerült elérni a kitűzött célokat, tette hozzá.

A szakmai összejövetelen bemutatták a készülő ágazati stratégiát, a vállalkozásfejlesztési alapítvány által nyújtott munkaerő-piaci szolgáltatásokat, vállalkozásfinanszírozási lehetőségeket, valamint a duális képzés előnyeit a mikrovállalkozások számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!