A nap képe

2024.05.19. 20:30

Ahol Aphrodité született

Mozsár Eszter

Fotó: Mozsár Eszter

Van Cipruson egy gyönyörű rész, ahol a legendák szerint Aphrodité, a szépség és szerelem görög istennője emelkedett ki a tenger habjaiból. A monda szerint az istennő akkor született, amikor Kronosz sarlójával kasztrálta apját, Uranost. Ettől a tenger habot vert és hullámzott, és a habokból kagylóhéjon kelt ki Aphrodité. A római mitológiában Vénusz születéseként ismerjük a történetet, s elsőként Boticelli híres festménye jut eszünkbe. A Vénusz születésem volt az első vászonfestmény Toszkánában, addig még a mester is falemezekre alkotott. További különlegessége a képnek a drága alabástrompor speciális felhasználása, amely még élénkebbé és időtállóbbá tette a színeket.

De térjünk vissza a „valóságba”.

A Petra tou Romiou turisták és szerelmesek százait vonzza ide minden évben a déli partokhoz, Pafosz és Limasszol városa közé. A hagyományok úgy tartják, azok a párok, akik közösen háromszor körbeússzák a híres sziklát, elnyerik az örök szerelmet.

Bárhogy is legyen, egy biztos, ott lépkedni ahol az azúr-türkiz tenger mossa a gömbölyded köveket egyszerre felemelő és festői. És igen, romantikus is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában