Illóolajokkal az élet minden területén

2024.04.03. 07:30

Előadás az aromaterápiáról az I. nők hetén Hévízen

Az illóolajok az élet minden területén használhatók, így a gyógyításban is. A nők szívesen alkalmazzák az aromaterápiát a legkülönfélébb helyzetekben, a férfiak inkább betegségek, például izületi problémák esetén fordulnak szakemberhez.

Péter B. Árpád

Husz Veronika számos illóolajjal ismertette meg az érdeklődőket

Fotó: Péter B. Árpád

Erről is beszélt az I. nők hetén tartott előadásában Husz Veronika aromaterapeuta. A szülésznőként is dolgozó szakember szerint fontos feladat kideríteni, mi volt előbb: a testi tünet, vagy a lelki elakadás.

– Nincs a kettő egymás nélkül – jelentette ki Husz Veronika. – Ha például térdfájdalomról beszélünk, akkor ez arra utal, hogy valahol, valamilyen lépésnél, döntésnél, vagy az adott életszakaszban elveszett az ember, nem tud továbblépni. Vagyis egy térdfájdalom is tanúskodhat arról: valamilyen lelki probléma van a háttérben. Nem mindig a test jelez először: a lélek is tud üzenni nekünk.

A terapeuta arról is beszélt, mindig vannak sikerélmények, persze ehhez kell a páciens kitartása is, hiszen az aromaterápia sem képes elmulasztani két nap alatt évek óta meglévő problémákat. Ám szép eredményeket lehet elérni például a köszvény, a gyomorfekély, az emésztési problémák, vagy akár mozgásszervi panaszok esetén, illetve az aromaterápia rendkívül jól alkalmazható nőgyógyászati betegségekben is.

– Tizennyolc évig dolgoztam kórházban, és az ott tapasztaltak nem igazán közelítettek a természetes gyógymódok, eljárások felé – folytatta Husz Veronika. – Azt látom, az emberek nyitnak a természetes gyógymódok felé, és ezáltal az orvoslásnak is el kell indulnia, hogy ne mindig a gyógyszerekhez, a természetellenes módszerekhez nyúljunk, hanem segítségül hívjuk a természetet.

A szakember szerint a kettőnek ki kell egészítenie egymást, ezt bizonyítja az élet és számos gyógyulás. A lényeg, hogy nemcsak a testet, hanem a lelket is meg kell szabadítani a problémáktól, hiszen a kettő szorosan összefügg.

Husz Veronika ezen a délutánon különféle illóolajokat mutatott be az érdeklődőknek, mint mondta: ezek hozzájárulnak a „női minőség teljességéhez”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!