Gehilio's Garage

2024.04.15. 16:37

A legöregebb magyar Nohab – Gépmenetben a Nyugatiba!

A magyar utcakép járműveihez hozzátartoznak a mozdonyok is, mégis, ha nosztalgikus hangulatba kerülünk gyermekkorunk letűnt márkáival kapcsolatban, hajlamosak vagyunk többségében a négykerekűekre gondolni. Pedig a tömegközlekedési járművek éppúgy meghatározó elemei a múltidézésnek. A keszthelyi vasútállomásról nosztalgiázik egy ország előtt a helyi testvérpár.

Zaol.hu

Forrás: Gehilio's Garage

Egy barátságos megjelenésű mozdony sokak szívében előkelő helyet foglal el, ha vasúti járművekről van szó. A balatoni nyarakkal szorosan összefonódó, bordó-fehér festéssel ellátott, kellemes hangú vasóriás mára már ikonikus jármű lett a vasútbarátok körében és népes rajongótáborral rendelkezik. 

Mindenki csak úgy ismeri, hogy NOHAB. A Gehilio's Garage csapatának legújabb tesztje során a nevének forrásán túl rengeteg új ismeret elsajátítható azoknak is, akik esetleg már ismerik a típust. 

Például megtudhatjuk azt is, hogy a Nohab kétütemű, 16 hengeres dízelmotorja hengerenként 9291 köbcenti. Ezt hallhatjuk is több ízben, hiszen a csapatnak lehetősége volt a Vasúttörténeti Parkból a Nyugati pályaudvarra gépmenetben kimenni a mozdonnyal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!