Előadás

2024.03.01. 16:16

A tudatos táplálkozásról lesz szó a kanizsai könyvtárban

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezésében idén is folytatódik a „Legfőbb érték az ember” című egészségmegőrző program. Március 11-én 17 órakor dr. Csicsor János tart előadást a tudatos táplálkozás fontosságáról a Halis István Városi Könyvtárban.

Pásztor András

Dr. Csicsor János és Budavölgyi Kálmán a sajtótájékoztatón

Fotó: Szakony Attila

Mint azt Budavölgyi Kálmán, az egyesület elnöke elmondta: immár 11 esztendeje, hogy elindították egészségmegőrző programjukat, melynek rendezvényeihez olykor sikerült pályázati forrást is találni.

- Dr. Csicsor János nem ismeretlen a kanizsai előtt, korábban is tartott már előadást és most is nagyon fontos tudást szeretne átadni - fogalmazott Budavölgyi Kálmán.

A sajtótájékoztatón az előadó is részt vett, dr. Csicsor János elmondta: ma már olyan mértékű a környezet szennyezése, hogy az nagymértékben kihat az élelmiszerekre is. A növényvédő szerek, a génmódosított alapanyagok vagy éppen az antibiotikumok mind negatív hatással vannak a bélrendszerre és az emésztésre. A szakember szerint fontos, hogy a lektineket (szénhidrát-kötő fehérjék) kiiktassuk a táplálkozásunkból, ezek ugyanis nem bomlanak le a gyomorban és károsítják a bélfalat.

A március 11-ei előadáson a téma részletes bemutatását és megoldási javaslatokat is ígér dr. Csicsor János. PA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!