Vízkeresztkor fürdőztek

2024.01.14. 09:30

Szinte égetett a jéghideg Balaton vize

Nagyon jól esett, energiával, friss erővel töltötte fel azt, aki részt vett a Balatoni Jegesmedvék vízkereszt alkalmából rendezett programján: metsző hidegben, esőben, háromfokos vízben fürödtünk a Balatonban az almádi Budatava strandon január 6-án, írja a likebalaton.hu.

Zaol.hu

Azt mondják, vitalitással tölti fel a szervezetet a jeges fürdőzés.

Forrás: likebalaton.hu

A kitűnő hangulat ezúttal sem maradt el, Pribék István tréner és a közösség szuper, minden adott volt egy kiadós, frissítő fürdőzéshez. Az biztos, aki megkedvelte ezt, nem tud és nem is akar szabadulni tőle, pedig a víz elsőre nagyon hideg, aztán néhány másodperc után semmihez sem fogható az érzés, ami a víz alatt megérinti az embert.

Vitalitással tölti fel a szervezetet a jeges fürdőzés

Pribék István tréner azt mondta, minden várakozását felülmúlta, hogy a hideg és az eső ellenére húszan eljöttek a téli fürdőzésre. Több kezdő is csatlakozott hozzánk, mások mellett a veszprémi Harsányi Réka, aki kitűnően bírta a hideget, elsőre három percet tartózkodott a vízben. A balatonakarattyai Balogh Zsuzsa arról beszélt, 

kivételes vitalitással tölti fel a hideg vizes fürdőzés, ami minden stresszt elűz az emberből.

Nem kis derültséget keltett, amikor Kelemen Kornél, egy tatabányai férfi megjegyezte, karácsonyra kapta a Wim Hof-könyvet, amit akkor a meleg ágyban olvasott el, és még a hideg is kirázta az olvasottak miatt. (Wim Hof, más néven The Iceman (jégember) egy holland motivációs szónok és extrém sportoló. Övé a mezítlábas félmaraton jégen és a havon való futás, továbbá megmászta a Kilimandzsárót rövidnadrágban.) Akkor nem gondolta volna, hogy nemsokára – felbuzdulva Wim Hof és a Balatoni Jegesmedvék teljesítményén – utóbbiakkal ő is együtt fürdőzik a háromfokos vízben.

Vízkereszt napján, a szokásos speciális légzőgyakorlat és a parton végzett bemelegítő torna közben kiderült, hogy az egész országból érkeztek a Balatonhoz erre a programra, hogy részesei legyenek a remek csapatnak és egy szuper fürdőzésnek. Mert a Balaton télen is különleges és lenyűgöző.

(Forrás: likebalaton.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!