Az utolsó pillanatban

2024.01.06. 13:30

Ha még maradt bejgli, újragondolhatjuk a hét végén

A karácsonyi maradékok felhasználása, illetve kidobása nehéz perceket okoz a háziasszonyoknak, főleg, ha kicsit túltolták a mennyiségeket.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Illusztráció

A bejgli megmentésére nemrég találtam az alábbi receptet:

Pudingban sült almás bejgli

A megtisztított két-három almát vékony szeletekre vágjuk, majd 4 evőkanál cukorral és 1 rúd fahéjjal ízesített vízben félig megfőzzük.

A rúd mákos bejglit 1 centis szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy 15 centis formát, rétegezzük benne a bejgli- és az almaszeleteket, esetleg aprított aszalt szilvát, vagy más gyümölcsöt.

A 3 dl tejszínt felforraljuk a vaníliával, egy rúd fahéjjal, majd 5 percig pihentetjük. Két tojást összekeverünk a gyűszűnyi pálinkával és 10 dkg cukorral, majd hozzácsurgatjuk a langyos tejszínhez. (Lehet pudingporral is készíteni. ) A fahéjat eltávolítjuk. A tejszínes keveréket a bejgliszeletekre öntjük, és 30 percig pihentetjük.

A keveréket formában lévő szeletekre öntjük, azt pedig mélyebb, magasabb falú tepsibe helyezzük, majd forralt vizet öntünk köréje (a forma feléig). 175 fokos sütőben 40–45 perc alatt készre sütjük, addigra a puding besűrűsödik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!