Túrával kezdték az évet

2024.01.09. 18:30

A Zalai Teker(g)őket próbára tette az időjárás, de kitartóan gyalogoltak

Vízkereszt vagy amit akartok címmel hirdette meg éveleji túráját a Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület. Január 6-án, szombaton az eső és a hideg sem tántorította vissza a gyalogosokat, messzebbről is érkeztek túratársak, akikkel Egervárról indultak el.

Mozsár Eszter

A csoportkép a Gébárti-tónál készült

Forrás: Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Spot és Túra Egyesület

Először az Alexandriai Katalin tiszteletére szentelt templomot keresték fel, belépéskor orgonajáték fogadta őket, mint egy angyali ének, majd finom reggelit kaptak a vándorok – számoltak be közösségi oldalukon.

„Az Egervári-hegyen haladva csak az útszéli pincéket lehetett látni, mert a völgyre táruló panorámát az ott elterülő köd takarta. Nagypáliban ismét próbára tette az időjárás az elszántságunkat. Az eső intenzívebben esett. De mire Kispáliba értünk, újra alábbhagyott az eső. A Gébárti-tó partján csoportkép és már a végére is ért a túra. A túra igen, de az újév köszöntő csak akkor kezdődött” – írták a beszámolóban.

A túrázókat orgonajáték fogadta az egervári templomban
Forrás: Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Spot és Túra Egyesület

Az egyesület természetesen idén is várja további programjaira a természetjárókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!