Közösségépítés

2023.10.28. 12:30

Koszorúkötő kertbarátok

Fincza Zsuzsa

Egyszerű, ízléses, természetes anyagokból készült sírdíszek és kertbarát köri alkotóik

Fotó: Fincza Zsuzsa

Csütörtökön délután az asszonyok krizantémokkal, fenyő-, tuja-, tiszafa-, díszbabér- és borostyánággal, színes bogyókkal, cifra termésekkel megpakolt cekkerekkel, a férfiak ultipartihoz való kártyapaklival érkeztek a Keresztury VMK klubtermébe – a Zalaegerszegi Hagyományápoló, Kertbarát és Kulturális Egyesület tagjai idén is közösen készítették a sírdíszeket és az őszi dekorációt.

Németh Miklósné a kezdetektől tanítja virágkötésre a kertbarátokat (a képen balra) - Császár Lajosné (jobbra elöl) otthon is maga készíti a koszorúkat, mellette Koltai Miklósné
Fotó: Fincza Zsuzsa

Több mint 10 évvel ezelőtt döntöttek úgy, akárcsak anno faluhelyen, megkötik maguk a koszorúkat, elvégre a virágok, a dekoráláshoz szükséges dísznövények, bokrok, fák megteremnek a kertekben, s mint kiderült, olyan is akad közöttük, aki érti a csíziót. Ráadásul Németh Miklósné Erzsi tanult kertész és virágkötő személyében lelkes tanítómesterre is találtak. Így a méregdrága, vagy ha olcsó, akkor giccses műanyag koszorúk helyett a természetes anyagokból saját kezűleg készített sírdíszek kerülnek a kertbarátok szeretteinek sírjára. 

Amíg az asszonyok szorgalmasan dolgoztak, a férfiak ultipartival múlatták az időt
Fotó: Fincza Zsuzsa

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!