Őszi kedvencünk

2023.09.17. 10:00

Zalában is kezd hódítani a sütőtökös latte

A világ minden táján imádják a világ egyik legkedveltebb „kuckózós” őszi italát, amelyet tök’ könnyen elkészíthetünk már otthon is.

Zaol.hu

A sütőtökös latte felturbózza az agyunkat és a testünket is.

Fotó: iStock

Szeptemberben a reggelek már frissek, a nappalok egyre hűvösebbek, és az esték is egyre gyorsabban sötétednek. Ez az időszak a meleg teák, forró csokoládék és kényelmes pulóverek, na meg az elengedhetetlen sütőtökös kávék ideje.

Az ital könnyen elkészíthető.

Egy adaghoz szükséges egy nagy kanál sütőtökpüré, két dl növényi tej (mandula vagy kókusz), egy adag feketekávé, fűszerekből pedig egy kiskanál fahéj, szegfűszeg, vanília, egy késhegynyi szerecsendió vagy gyömbér, és egy nagy kanál méz.

A kávén kívül egy kisebb lábosba öntjük a hozzávalókat, összekeverjük, majd kis lángon pár perc alatt összefőzzük. Ha kész, krémesíthetjük mixerrel ( de ez a lépés el is hagyható) majd egy dekoratív pohárba öntjük, amihez hozzácsurgatjuk a kávét. Tetejére habosíthatunk tejet, vagy megszórhatjuk fahéjjal… – de bármilyen kreatív díszítést lehet rá tenni.

A sütőtökszezon szeptember közepétől november végéig tart. Ez a növény nagyon egészséges, erősíti az immunrendszerünket, számos vitamin található benne, melyre a szervezetnek szüksége van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!