Igazi luxus érzés

2023.09.24. 19:00

Bemutatjuk a Balatoni Hajózási Zrt. vadonatúj hajóit

Júliusban érkezett a BAHART négy új hajója a komáromi hajógyárból. 12 napon át vontatták őket a Dunán és a Sión. Majd Siófokon hosszú szerelési és engedélyeztetési munkák vártak a járművekre. Szeptember 22-én pedig már a kész hajókat nézhették meg a sajtó munkatársai.

Zaol.hu

Forrás: likebalaton.hu

A tágas és rengeteg kerékpár szállítására is alkalmas Tihany kompot, valamint a már-már luxushajózás hangulatát idéző Tomaj katamaránt tekinthették meg az újságírók. Utóbbival mentek is egy kört a Balatonon. - írja a likebalaton.hu.

A bejárás során elhangzott: decemberre várhatóan elkészül és munkába áll mindkét komp. (Az egyik a Tihany, a másik a Szántód nevet kapta.) A katamaránok pedig a következő hajózási szezontól üzemelnek, tehát legkorábban 2024. március 30. után állnak a hajózó közönség rendelkezésére.

A Tomaj katamaránon utazni igazi luxus érzés

Ki is próbálták a Tomaj katamaránt, amely a BAHART üzemterületéről kihajózva egy kört tett a Balatonon. A 11 méter széles és 35 méter hosszú hajó olyan csendesen siklott, hogy motorhangot szinte alig lehetett észlelni.

A 350 fő szállítására alkalmas hajó tágas alsó utasterébe 200-an tudnak leülni, ahol hatalmas üvegfelületeken keresztül láthatjuk a csodás Balatont. A menetirányba néző, fejtámlás, puha kagylóülések sorait – egy moduláris rendszernek köszönhetően – fogadások, konferenciák, rendezvények idején ki tudják venni, át tudják rendezni.

A cikk folytatódik a likebalaton.hu oldalon.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!