Mintegy 300 motoros részvételével

2023.08.19. 16:00

Göcsej Motorock Feszt Gutorföldén

Mintegy 300 motoros részvételével zajlik szombaton a már hagyományos motoros fesztivált a településen színes kísérőprogramokkal.

Korosa Titanilla

Chopperekkel, kis- és nagymotorokkal, quadokkal keltek útra a résztvevők

Fotó: Korosa Titanilla

A Göcsej Motorosai társasága az önkormányzat és helyi kötődésű vállalkozók támogatásával szervezte meg a Göcsej Motorock Fesztet éjszakába nyúló koncertekkel és színes programokkal.

Káli Attila főszervező elmondta, hogy a fesztivál egyre inkább kinövi magát, évről évre többen érkeznek hazai és külföldi motorosok, ennek egyik oka, hogy maga a motorozás összehozza a hasonló érdeklődésűeket, másrészt a programokat úgy állítják össze, hogy széles kört megszólítsanak. A fellépő zenekarokat is ennek megfelelően hívják, mindig van ismertebb húzónév, idén a Pokolgép, illetve helyiek, helyi kötődésűek is színpadra lépnek. Az élő rockzene pedig vonzza a fesztiválozókat. Emellett gyerekprogramokkal és látványosságokkal is készültek, ez alkalommal volt veterán jármű és tetováló bemutató is.

Jótékony célokat is szolgál a fesztivál, a gasztroudvar kínálatából támogatói jeggyel lehet még kóstolni, az itt és a tombolafelajánlásokból befolyt összeget hasznos célra ajánlják fel. A tavaly összegyűlt összegből támogatták a helyi óvodát és iskolát, közterületi padokat újítottak fel és elkészült a 3D-s Gutorfölde felirat az önkormányzati hivatal épületével szemben. Az idei gyűjtés eredményét pedig az intézmények mellet a náprádfai falurészen a közterületek megújítására fordítják. 

Látványos eleme volt a délutánnak mikor a több mint 200 motoros különféle járművekkel elindult Szécsiszigetre, hisz a Kerka Vízimalomhoz szervezett túra is része volt a programnak. Este 20.30-kor közkívánatra Bátor Zoltán kaszkadőr érkezik éjszakai motoros show-val. A szabadtéri színpadon pedig fellép 17 órától a TMK Rock Band, majd a Szomorú Péntek zenekar, a Pokolgép, a Légkalapács, a Nyírfa Terror, végül az Impardonné.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!