Zenés varázslat a kastélyparkban

2023.07.12. 19:15

Szombaton Szentpéteri Csilla ad látványkoncertet Keszthelyen

Szentpéteri Csilla országos turnésorozatának következő állomása a keszthelyi Festetics-kastély parkjában lesz szombaton este. A mintegy kétórás koncerten elhangzanak klasszikus mesterművek átiratai, jazz, blues, rock és bossa nova dallamok, s persze felcsendülnek a zongoraművész saját szerzeményei is.

Péter B. Árpád

Szentpéteri Csilla és Gájer Bálint varázslatos szombat estét ígér

Forrás: FB

A 20.30-kor kezdődő koncert kapcsán a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési NKft. emlékeztetett: a keszthelyi Festetics-kastély Nyugat-Magyarország meghatározó műemléke, és egyben kulturális központ is. A turisztikai főszezonban az interaktív kiállítások mellett a park számos klasszikus és könnyűzenei koncertet is kínál.

Idén nyáron az intézmény bekapcsolódik Szentpéteri Csilla és zenekara országos koncertsorozatába. A vendég Gájer Bálint, a swing hercege lesz, aki Frank Sinatra és Michael Buble legnagyobb slágereit adja elő, persze a zongoraművésszel közösen.

– A kastélykert sok évtizedes hagyományait megőrizve szeretnénk tovább színesíteni a kulturális központ programkínálatát – fogalmazott Oláh Zsanett, a NÖF NKft. ügyvezetője. – Külön öröm számomra, hogy Szentpéteri Csilla és zenésztársai a keszthelyi kastélyparkot választották az országos turné egyik Balaton-parti helyszínéül. Azért is varázslatos élményben lesz részük a látogatóknak, mert fantasztikus látványvilág, a LED-falakon pedig zenére komponált filmek is várják őket.

Nemcsak a dallamok, hanem a látvány is lenyűgözi majd a közönséget a Festetics-kastély parkjában
Forrás: FB

Szentpéteri Csilla Fb-videójában, a kastély parkjában sétálva arról is beszélt, fergeteges, vérpezsdítő koncertshow-ra készülnek, a szokásos szuper repertoárral.

– Napközben hűsöljetek, strandoljatok, igyatok rengeteg folyadékot, este pedig gyertek. Készítsétek a kezeiteket, lábaitokat, mert brutál jó ritmusok lesznek – tanácsolta a zongoraművész.

A Szentpéteri Csilla & Band koncertshow, ahogyan a művész ígéri: egyszerre lesz klasszikus és progresszív, művészi s szórakoztató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában