Ki is táncolják majd

2023.05.07. 09:00

Polgárőr tűzoltók jubileumi májusfája

Kulcsár Attila, az idén 20 éves jubileumát ünneplő Sümegcsehi Polgárőr Tűzoltó Egyesület parancsnoka és Borsi Károly alpolgármester szervezésében a Veszprém vármegyéhez közeli határszélen, a Kovácsi-hegy oldalán fekvő településen is felállították a falu leányzóit és asszonyait köszöntő májusfát, amit természetesen a hónap végén nagyszabású bál keretében ki is táncolnak majd.

Fincza Zsuzsa

Hogy legyen mit lobogtasson a májusi szél, papírszalagokat erősítettek a fenyő ágaira. A képen (b-j) Barta Zsolt, Uskert József, Bódai Róbert és Kulcsár Attila

A májusfaállítás mellett a község közösségi életéből immár két évtizede aktív részt vállaló polgárőrök szervezik az adventikoszorú-készítést és az azt ünneplő vasárnapi összejöveteleket, a falu húsvéti feldíszítését, de nem múlhat nélkülük a nagyszabású szüreti felvonulás sem.

A képen a sümegcsehi májusfát a Hősök terén felállító büszke csapat. Elöl Uskert József, Tekler József, Cserép Gábor, Kulcsár Attila polgárőr parancsnok, Borsi Károly alpolgármester, Keszei Ernő, Németi László, Kristály Ottó, mögöttük Sabjanics Marcell, Nagy Gergely, Kristyán Gergő, Böcskei Dávid, Böcskei Márk

 

A májusfára hagyományos díszítés került. A képen Borsi Károly alpolgármester (jobbra) és Tekler József

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!