A hétvégén

2023.05.15. 13:30

Hetés vendégül lát: gasztronómia és népi kultúra

Szombaton és vasárnap rendezi meg a négy hetési település – Gáborjánháza, Szíjártóháza, Zalaszombatfa, Bödeháza – a Hetés vendégül lát! gasztronómiai és kulturális rendezvényt.

Korosa Titanilla

Tavaly Bödeházán is készült kerek perec a kemencében. Balról jobbra Bekő Lajos, Bedő Andrea polgármester, Bekőné Agg Ilona, Vigh László, Agg Zoltánné, Csányi Gabriella

Fotó: ZH Archívum/Korosa Titanilla

Szombaton 10 órakor nyitja meg Hetés a kapuit a látogatók előtt, hagyományosan a Hetés kapuja pihenőhelyen finom pálinkával invitálják a vendégeket a további programokra. Gáborjánházán, a programsorozat első helyszínén a faluháznál a közösségi kemencében hetési kerek perecet sütnek a látogatóknak, mellette a Helyi Értékek Háza, a szövőműhely és római katolikus templom is látogatható lesz.

Szíjártóházán 14 órakor népi ételek, búbos túró, babsaláta kóstolója veszi kezdetét a kultúrháznál, illetve bemutatkozik a bödeházi Csányi Eliza kosárfonó műhelye.

Zalaszombatfán 16 órától a hetési baba alakú kalácsot, a fumut kóstolhatják meg a látogatók, emellett langallót sütnek, illetve a Hetésforgó portán különféle tésztaételeket kínálnak majd. A kulturális program részeként vesszőfonó kiállítás nyílik. 

Vasárnap Bödeháza lesz a rendezvény házigazdája, itt 11.30-kor kezdődik a szentmise, majd a további programok 14 órától. A megnyitón Vigh László országgyűlési képviselő mond köszöntőt, utána fellépnek a Dobronaki Nótázók, megnyílik a bútorfestő kiállítás és tombolasorsolás is lesz. A gasztronómiai vásárban tájjellegű gasztronómiai különlegességekkel, például rétessel, prószával, dödöllével kínálják a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!