Jubileum

2023.04.21. 19:30

Látványos időutazás a 25 éves SZKES Tánccsoporttal

Látványos koreográfiákkal tűzdelt műsort adott a Honvéd Kaszinó SZKES Tánccsoportja pénteken az intézmény előtt, az Ady utca sétálóutcai részén. A csoport fennállásának 25. évfordulójára rendezett színes programot a városlakók nagy örömére.

Benedek Bálint

A SZKES szabadtéri műsorában az Ady utca sétálóutcai részén számos új koreográfiát is láthatott a közönség

Fotó: Szakony Attila

A közönséget Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója köszöntötte, aki beszédében kiemelte: öröm, hogy egy ilyen összetartó társaság a kaszinót választotta bázisául és Szécsényiné Kápolnás Edina vezetésével negyedszázada a város vérkeringésének fontos része. A modern tánc terültén végzett munkájukkal nemcsak saját pátriájukban, de az országban is letették névjegyüket.

Az igazgatónő nyújtotta át Balogh László polgármester elismerő oklevelét, melyet a 25 éves jubileum alkalmából kapott a csoport a várostól.

- A szabadtéri programunk egyfajta érdekes időutazásra hívta a közönséget, hiszen a kezdetek gyakorlatai mellett az új koreográfiákba is betekintést engedtünk - fogalmazott Szécsényiné Kápolnás Edina. - Eleinte a Kiskanizsai-skola adott otthon az edzéseknek, majd az első sikerek után 2000-ben csatlakoztunk a Honvéd Kaszinóhoz, mely azóta is anyaintézményként a tánccsoport szerves része és támogatója. A ház menedék a gyerekeknek, ahol mindig otthonos légkör fogadja őket. Négy évvel később tagjai lettünk a Modern Tánccsoportok Magyarországi Szövetségének és akkor kijutottunk az első világbajnokságra is. Soha nem felejtjük el, hogy ez a Madonna fekete fehérben című koreográfiánkkal sikerült, ott volt mellettem még: Kepe Marietta, Zsgánecz Csilla, Pintér Bernadett, Kiss Viktória és Szabó Katalin.

Kilenc éve már a Magyar Látványtánc Sportszövetség aktív tagjai. Több kategóriában állhatnak fel a versenyzőik a dobogóra, számos éremmel, különdíjjal büszkélkedhetnek. A rengeteg gyakorlás, kitartás és a tánc iránti feltétlen rajongásukból kiderült: az elért versenyeredménynek nem a szerencsének köszönhetőek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!