Előzetes regisztrációhoz kötött

2023.04.03. 18:00

Húsvéti kerékpáros túra az Őrségben

Közel ötven kilométeres kerékpáros körtúrát szervez húsvétra az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület. A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni április 5-én 20 óráig lehet a civil szervezet által megadott internetes felületen.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Pixabay

Az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület már évek óta szervez szabadidős programokat a térségben élők, illetve az oda látogató turisták számára. A húsvéti bicajos körtúrájukat április 8-án, szombaton rendezik meg, őriszentpéteri indulással. A mintegy 45 kilométer hosszú, jórészt aszfaltos, helyenként kavicsos erdei utakon haladó, csupán kisebb szintemelkedőkkel nehezített táv során a szervezők a tavaszi, újjáéledő őrségi tájat kívánják megmutatni a résztvevőknek. A program érinti Nagyrákost, Pankaszt, Kisrákost, Viszákot, Őrimagyarósdot, illetve Hegyhátszentjakabot, továbbá a Vadása-tavat – ahol hosszabb pihenőt tartanak, így a résztvevők akár gyalog is körbejárhatják a tavat –, valamint a szőcei tőzegmohás láprétet. Útközben tájházakat, illetve szoknyás haranglábakat is megtekinthetnek a túrázók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!