Az országos jelzőrendszer a 65 év felettieknek nyújt segítséget

2023.03.19. 09:00

Hévízen is elérhető a Gondosóra

Változatlanul elérhető a fürdővárosban is a Gondosóra-program, amely a 65 év felettiek biztonságát hivatott szolgálni.

Péter B. Árpád

A Gondosóra-program és a jelzőeszköz növeli a biztonságot (Fotó: ZH)

A Gondosóra-program egy országos jelzőrendszerre épülő ingyenes szolgáltatás, amely – baj esetén – segítséget nyújt az idős embereknek. Ennek kialakítását és működését a kormány támogatja.

A hévízi Teréz Anya Szociális Integerált Intézmény arról tájékoztatott: a program az időseknek egy jelzőeszközt biztosít, amely kapcsolódik az országos lefedettségű diszpécserközponthoz. Riasztás esetén szakképzett munkatársak nyújtanak segítséget, illetve szükség esetén értesítik a megadott családtagot, rokont, ismerőst.

A szolgáltatás Magyarország minden településéről elérhető, s 24 órás „távfelügyeletet” biztosít, hogy növelje az idősek biztonságérzetét és javítsa életminőségüket, olvasható a tájékoztatóban, amelyben az is szerepel: a Gondosóra-programhoz minden 65 év feletti magyar állampolgár ingyenesen csatlakozhat, a regisztrációk feldolgozása és a jelzőberendezések kiküldése folyamatos. A jelentkezés után néhány hónapon belül megérkeznek a Gondosórák az igénylőkhöz.

A programhoz a gondosora.hu felületen lehet csatlakozni, s ott további részletes információk is olvashatók az ingyenes szolgáltatással kapcsolatban. Telefonon pedig a 06-1/445-00-80-as telefonszámon adnak tájékoztatást az érdeklődőknek.

A hévízieknek a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény munkatársai is szívesen segítenek a regisztrációban. Az igényt Remeténé Kakuk Tímea vezető gondozónőnél kell jelezni a 06-30/860-54-29-es telefonszámon.

 

Címkék#Gondosóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!