Programajánló

2023.02.17. 08:30

Országos Fánkfesztivál, jelmezes futás és egészségnap is várja az érdeklődőket Nagykanizsán és térségében

Gyuricza Ferenc

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

XV. Országos Fánkfesztivál 

Nagykanizsán e hét végén tartja XV. Országos Farsangi Fánkfesztiválját a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház. A nagyszabású program pénteken 14 órakor Az én farsangom című pályázat eredményhirdetésével kezdődik az intézményben. Szombaton a Kanizsa Arénában folytatódik a rendezvény, ahol 11 órától túlbúcsúztató farsangi maszkázás, majd kulturális bemutatók egész sora, továbbá szépség- és egészségpont, kézműves vásár, illetve fánkkóstolás is várja az érdeklődőket. A fesztivál sztárvendége, Tabáni István 17 órakor lép színpadra.  

Jelmezes futás 

Zalakaroson idén is megrendezik a XV. Országos Farsangi Fánkfesztivál helyi kísérőrendezvényét, a Farsangi Futrinkák Futam elnevezésű jelmezes közösségi futást, amelynek mezőnye szombaton 14 órakor startol el a Karos Korzóról. 

Kiállítás 

Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központ Ősze András Galériájában pénteken 15 órakor Csendesné Dolinay Margit Újhegyi Imre díjas pékmester életpályát bemutató kiállítás nyílik, ahol a Csinga-hegyi Művész Műhely tagjai is bemutatkoznak. Köszöntőt Balogh László polgármester mond, a tárlatot dr. Barancsi Ágnes főiskolai docens, Pallóné dr. Kisérdi Imola, az Agrárminisztérium kormány-főtanácsosa, dr. Simon Tamás, a Szabadtűzi Lovagrend nagymestere, valamint Tislér Zoltán, a Csinga-hegyi Művész Műhely vezetője nyitja meg.   

Előadás 

Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban pénteken 18 órakor a Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem következő rendezvényeként Végső valóság címmel Balogh Béla híd- és útépítő mérnök, író és művelődéskutató, az Álomvölgy Meditációs Központ vezetője tart könyvbemutatóval egybekötött vetített képes előadást.   

Maszkás fesztivál 

Magyarszentmiklóson, a közösségi házban szombaton rendezik meg a Maszkás fesztivált, amely 15 órakor Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Bene Csaba vármegyei alelnök és Szabó Krisztián polgármester köszöntőjével kezdődik. Ezt követi a gyermekek és felnőttek jelmezes felvonulása, majd zsonglőrműsor és lufihajtogatás, illetve Farkas Tibor gyermekműsora várja még az érdeklődőket.   

Farsangi rendezvények 

Bázakerettyén, a Déryné Művelődési Házban szombaton 19 órától tartanak fánksütő versennyel egybekötött farsangi programot. Nagybakónakon szintén szombaton lesz farsangi felvonulás. A program 14.00 órakor a Szákai Színjátszók kedvcsináló műsorával kezdődik a kultúrháznál. Eszteregnyén ugyancsak szombaton tartják a farsangi rendezvényt, ami az önkormányzati hivatalnál a jelmezes maszkák felvonulásával kezdődik 17 órakor, majd lesz kiszebábégetés, míg műsort az óvodások, a sormási Gyöngyvirág táncegyüttes és a Zalaapáti Harmonikások adnak. 

Metodista rendezvény   

Szentmargitfalván, a deszkakápolnában szombat reggel nyolc órától hitélettel és vallással kapcsolatos kötetlen beszélgetésre várja az érdeklődőket a Magyarországi Metodista Egyház. 9 órakor ugyanott istentiszteletet is tartanak. 

Egészségnap 

Galambokon, az általános iskola ebédlőjében szombaton 13 órától véradással egybekötött egészségnapot tart az Együtt Galambokért Egyesület. Szóba kerül a prevenció fontossága és a téli immunvédelem, lesz elméleti oktatás és gyakorlati bemutató az újraélesztésről, illetve egészségügyi állapotfelmérésen is részt vehetnek a jelenlévők.    

Kanizsai Esték 

Nagykanizsán, a hely református templomban a 23. Kanizsai esték sorozat részeként pénteken 18 órától Hogyan lehet érvényes tudást adni egy szélsebesen változó világban? címmel dr. Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, korábbi igazságügyi miniszter tart előadást. 

Farsangi kézműveskedés 

Letenyén, a városi könyvtárban szombaton 14 órától mesével egybekötött farsangi kézműves foglalkozásra várják a gyermekeket. 

Néptáncfesztivál 

Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban szombaton 10 órai kezdettel rendezik meg a Zala Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivált, melyen tucatnyi csoport lép fel. 19 órától ugyanott a Szikrák táncegyüttes mutatja be Szív rejti – lélek takarja című műsorát, amelyben a Csádé népzenei együttes, a Kanizsai Fiatalok Közössége, valamint a Gyöngyszemek és a Zalagyöngye táncegyüttes működik még közre. 

Népfőiskolai előadás 

Iharosban, a művelődési házban szombaton 18 órától Horváth Endre Életünk a kibertérben című előadásával folytatódik a Szent László Király Népfőiskola programja. 

Termelői piac 

Újudvaron szombaton 8 és 12 óra között termelői piac és kézműves vásár várja az érdeklődőket. 

A tél gasztronómiai örömei 

Zalakaroson, a Karos Korzón szombaton 13.30 órától A tél örömei néven tartanak komplex gasztronómiai rendezvényt, amely keretében többek között hurkasütés és látvány kolbásztöltés, pálinkabemutató, gyermekeknek szóló kreatív foglalkozás, néprajzi előadás táncos kísérettel, valamint táncház is várja az érdeklődőket. 14 órától bűnmegelőzési program is várja a résztvevőket. 

Zenés partik 

Nagykanizsán, a Kanizsa Clubban pénteken Marloo, szombaton Slam Jr. és Jankerboy zenél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!