Szerelmi vallomás

2023.02.27. 11:20

Bőséges citromtermés a teraszról

Huszonöt kilogramm citromot szüretelt öt fáról egy kanizsai házaspár nemrégiben.

Benedek Bálint

A nagykanizsai Kovács Balázs hobbija idén is beérett. Egész télen szüretelik a lédús, illatos biocitromokat. A legidősebb citromfa már több mint 25 éves, még eljegyzési ajándékba kapták

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az Erdész utcában élő Kovács Balázs és felesége, Záborszky Sarolta eljegyzésére egy ismerőstől beoltott citromfát kapott ajándékba 24 évvel ezelőtt. A növény évekig Balázs szüleinél telelt, hiszen hely híján nem gondoskodhattak róla megfelelően. Ez idő alatt nem is termett, ám egyszer csak virágba borult, s a virágzást sárga termések is követték.

Méztermelőként szeretik a teát és hozzá a citromot, ezért a növény visszakerült az otthonukba, ahol üveges teraszt építettek a fának, hogy a fény mellett télire biztonságban tudhassák. Aztán több másik termő fát vásároltak mellé, így már öt növény egész évben bőséges terméssel látja el a családot. Az idők folyamán megtanulták kezelni, gondozni, s a finom, lédús biotermés mellé citrusillat lengi be az egész házat.

Fotós: Szakony Attila / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!