Ünnepség

2022.12.08. 13:09

Jótékonysági koncert és Mikulás a zalaegerszegi Mandulavirág Fogyatékossággal Élők Református Szeretetotthonában

A fogyatékkal élők nappali és bentlakásos intézményében, a Mandulavirág Fogyatékossággal Élők Református Szeretetotthonában november végén szülői kapcsolat révén meglepetésvendég érkezett Bock Attila, művésznevén Márió harmonikás személyében, aki jótékony céllal lépett fel, tájékoztatta lapunkat Szalainé Huber Andrea, az intézmény vezetője.

Arany Horváth Zsuzsa

Mikulás a Mandulavirág lakóinál

Fotó: ZH

A 39 ott élő és 35 nappali ellátásban részesülő lakó örömére decemberben Mikulás-ünnepséggel folytatódott a kellemes napok sora, hamarosan pedig két alkalommal is rendeznek karácsonyi műsort az intézményben.

- Köszönetet szeretnénk mondani azoknak, akik segítik az intézmény munkáját, a ránk bízott lakók életének komfortosabbá tételét, akár szülőkről, akár támogató szervezetekről van szó - mondta lapunknak Szalainé Huber Andrea. -  Márió egyórás, csak nekünk szóló koncertje emlékezetes marad számunkra. A Mikulás-ünnepségre a Dudás Gyula vezette zalaegerszegi Adományközpont 75 csomagot hozott, az ajándékot a lakók versekkel, énekekkel köszönték meg. Mindig számíthatunk az ÉFOÉSZ (Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége) zalai szervezetére is, a heti kutyaterápiás foglalkozásainkat ők támogatják. Nálunk egyébként minden nap van tematikus foglalkozás, zenei, mesefeldolgozó és varrószakkör is működik a Mandulavirágban, de színházba és a Mesevarázs foglalkozásaira is eljutnak a lakók, tudtuk meg a református egyház által fenntartott keszthelyi és nagykanizsai speciális, értelmi, érzékszervi és mozgássérülteket gondozó intézményt is vezető Szalainé Huber Andreától.

Fotós: ZH

A Mandulavirágban a Horváth Erzsébet vezette varrószakkörben készült kézműves alkotások majd a közelgő a karácsonyi ünnepségen találnak gazdára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!