Tojásvadászat

2022.04.19. 07:00

Játékos tojáskeresést tartottak Zalaegerszegen, térképolvasásból is vizsgáztak

Tojáskeresési lázban égő kisebb tömeg lepte el húsvéthétfőn az egerszegi skanzent meg a szomszédos olaj- és gáz­ipari múzeumot.

Arany Gábor

A résztvevők térképpel a kezükben indultak felfedező túrájukra

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az évadnyitónak is nevezhető programot 18. alkalommal rendezte meg a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club, amely ehhez helyszínként a múlt évtized eleje óta választja a zalai népi építészetet és a megye gazdaságát meghatározó ipart bemutató környezetet. 

A klub elnökhelyettese, Kolcsárné Sárecz Éva érdeklődésünkre elmondta, hogy a játékos program résztvevői térképpel a kezükben indultak felfedező túrájukra annak reményében, hogy a 15 ellenőrző pontból legalább tízet egy órán belül megtalálnak és részt vesznek az ajándékok sorsolásán. A sikerélményhez hozzájárultak a szervezők azzal a 951 tojással is, amit a múzeumi területen rejtettek el, és aki egyre rátalált, már sikeresnek érezhette magát. Sokan voltak, mert a délután két órai kezdésre a kinyomtatott félezer térkép többsége gazdára talált. Az életkor és a fizikai különbségek okozta esélyegyenlőtlenségek reparálására az óvodás korosztálynak külön is tartottak tojásvadászatot, már persze azoknak, akiket nem csábított el a nyuszisimogató. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!