Tánc

2022.03.10. 12:00

Szép sikerek az Eraklintól: Több területi bajnoki cím került Zalába

Megkezdte a versenyszezont az Eraklin Táncklub Egyesület, melynek tagjai már be is gyűjtötték az első helyezéseket.

Horváth-Balogh Attila

Lekszikov Csaba (balra hátul) a táncosokkal

Forrás: ZH

Mint azt Lekszikov Csabától, az egyesület elnökétől megtudtuk: a Kaposváron nemrég lebonyolított Nyugat-Magyarországi Területi Bajnokságon 8 párosuk indult, s közülük kettő területi bajnok lett. A Horváth Gergő–Hordós Anna páros ifi C latin, a Németh Áron–Némethné Vörös Edina páros pedig senior I E latin kategóriában ért el első helyezést. Rajtuk kívül az Eraklin 6 párosa 5., 6., 7. és 10. helyeket tudott megszerezni. 

 

 

– Ez volt az idei első verseny, tehát rögtön egy kiemelt megmérettetéssel indult az év – mondta Lekszikov Csaba. 

 

 

A versenyen más Zala megyei táncklubok is szerepeltek. A vonyarcvashegyi EMotion Táncstúdió táncosai, Kötél Nimród és Vastag Laura 3. (D junior I latin), Szabolcs Soma és Kurusta Sára 2. (D felnőtt latin), Sümegi Botond és Sümegi Anett Júlia 1., Tihanyi Barnabás és Vastag Zsófia párosa pedig 3. helyezést ért el B ifjúsági latin kategóriában. 

 

 

A zalaegerszegi Press Dance Táncsport Egyesület táncosai, Kovács Marcell és Németh Laura harmadikak lettek E ifi standard kategóriában. A szintén zalaegerszegi Gála Társastánc Egyesület színeiben versenyző Száraz Zalán–Kuzma Panna Laura páros 3. (TB junior I C latin), Cser Mátyás József és Langstadler Lana 2. (TB junior II E latin), Beke Mátyás és Darabos Emma két első (TB junior II B standard, illetve Latin), a Szőke Marcell Benedek–Szabó Anna Sára páros pedig 2. helyezést ért el TB ifjúsági D latin kategóriákban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!