Frissen Zalából

2021.12.05. 12:00

Adventi naptárak, amiket otthon is gyorsan, egyszerűen elkészíthetünk

Szinte már mindent elárasztottak a csokimikulások és a -rénszarvasok, kivehettük a postaládákból a karácsonyi dekorációkat népszerűsítő katalógusokat, és miközben autózunk vagy épp az otthoni teendőinket végezzük, már dúdolgathatjuk a rádióból szivárgó karácsonyi dalokat is.

Budai-Horváth Anett

Fotó: STOCK

November 28-án kellett az első gyertyát meggyújtani az adventi koszorún, azaz a hétvégén már el is érkeztünk ehhez a fontos dátumhoz. Sokak számára ez az év legszebb időszaka, amikor talán egy kicsit megváltozik a világ hangulata is. Kezdődik a visszaszámlálás, közeledik a karácsony.

Vajon mi a legjobb megoldás, amivel a visszaszámlálást elvégezhetjük? Ha szeretnénk valami kézzelfogható támpontot adni az időben való tájékozódáshoz, jobb, ha centi helyett adventi naptárat készítünk. Persze, vásárolhatunk is egyet a boltban, de akár otthon is elkészíthetünk egy olyan változatot, amibe aztán személyre szabott apróságokat dughatunk el, és ezt éveken át újra és újra felhasználhatjuk.

Boldog gyermek nyitja meg az első napot egy kézzel, papírtekercsekből készített naptárban Fotó: Stock

A várakozást nemcsak a csokoládé és a különféle nassolnivalók tehetik igazán izgalmassá: nagyobb gyermekeknek vagy épp a felnőtteknek is szép ajándék lehet, ha mindennap egy-egy gondolatébresztő üzenettel, idézettel, karácsonyi történettel vagy akár fotóval lepjük meg őket, vagyis bármivel, ami belefér egy borítékba. Akár a gyermekeket is bele lehet ebbe vonni, és az ő saját kis rajzukat is borítékba helyezhetjük. A borítékok különfélék lehetnek, akár saját kézzel készítettek is, vagy kifejezetten karácsonyi jellegűek, a lényeg, hogy ne legyenek egyformák. A borítékokat beletehetjük egy szép dobozba, de adhatjuk naponként is.

Nagyon szép és egyedi ötlet, ha a boríték tartalmát kézzel írjuk. Alakíthatjuk antik hatásúvá is, nem kell mást tennünk, mint teába beáztatni a papírt, amire írni kívánunk!

Készíthetünk akár WC-papír gurigából is adventi naptárat. Csak fogjunk egy karácsonyi csomagoló papírt, tekerjük őket körbe, és tegyünk beléjük az apró ajándékokat. Az elejükre ragaszthatunk csillagokat, köröket vagy harangokat, amelyekre 1-től 24-ig ráírjuk a napok számát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!