Frissen Zalából

2021.07.29. 07:00

Kulturális kavalkád várható a Karos Korzón

A fürdőváros hivatalosan szerdán átadott látogatóközpontja és közvetlen környezete, a Karos Korzó színes nyári programokkal várja az érdeklődőket. Elsőként mindjárt itt van a XXIII. Zalakarosi Bornapok, mely igazán ma veszi kezdetét és vasárnap estig tart.

Horváth-Balogh Attila

Már a múlt hétvégén sokakat vonzott a Bazsi and the Brothers műsora

Fotó: Gergely Szilárd

Azaz: hétvégén irány Zalakaros, a Karos Korzó, és kezdődhet a buli!

Hivatalosan ugyan tegnap, a bornapok nulladik napján adtuk át a látogatóközpontot és a Karos Korzót, de a „próbaüzem” már korábban elkezdődött, mi pedig elindítottuk azt az újszerű működési rendszert, ami korábban nem volt jellemző a térségben – bocsátotta előre Ódor László, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Kulturális élményeket, kikapcsolódást és gasztronómiai élvezeteket nyújtó komplex kínálattal várjuk a fürdővárosba látogatókat az új rendezvényterünkön, ahol egy időben, egymással párhuzamosan, de eltérő helyszíneken zajlik több program. Cirkuszi artisták, tűzzsonglőrök, utcazenészek, komédiások, játszóházi programok, koncertek szerepelnek a repertoárban, természetesen ezek a rendezvények ingyen látogathatók. A szabadtéri korzó naponta 19–23 óráig kínál programokat, a korzót pedig a 15 órától nyitva tartó látogatóközpont szolgálja ki. Mindezen túl egységes vendéglátó rendszert is kialakítottunk, amely fokozatosan kezdi meg működését.

Már a múlt hétvégén sokakat vonzott a Bazsi and the Brothers műsora
Fotó: Gergely Szilárd

Ódor László a hivatalosan ma induló XXIII. Zalakarosi Bornapokról is beszélt: a hétvége mindkét napján 15 órától helyi termelői vásár lesz a korzón, csütörtöktől vasárnapig pedig esténként igazi kulturális kavalkád kínál kikapcsolódást. Ma a Queen Tribute Band, holnap a rockos ír zenét játszó Selfish Murphy, szombaton a Madách Színház színészei alkotta Mézing Zenekar, vasárnap pedig az Intermezzo Latin Club & Fekete Linda ad koncertet más fellépők mellett. Augusztus 2. és 8. között a Zalakarosi Bor- és Gasztrosétányra kerül sor ugyanezen a helyen, majd 19-től 22-ig a városnapi programokat rendezik meg olyan népszerű fellépőkkel, mint a The Biebers, Kalapács József és Rudán Joe, valamint Hevesi Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!