város napja

2021.06.30. 07:00

A hétvégén ünnepel Zalalövő

A korábbi években kialakult és jól bevált gyakorlatnak megfelelően idén is július első hetének végén rendezi meg a város napjához kapcsolódó programsorozatát Zalalövő önkormányzata – tájékoztatta lapunkat Gyarmati Antal, a kisváros polgármestere.

Gyuricza Ferenc

Elmondta: ezúttal kétnapos rendezvénnyel készülnek: szombaton délután tartják majd az ünnepséget, míg vasárnap elsősorban közösségi, kulturális és gasztronómiai élményekkel szeretnének a vendégek kedvében járni. Várják a programokra a település lakóit, a jeles alkalommal hazalátogató elszármazottakat, illetve minden érdeklődőt.

Gyarmati Antal elmondta: az ünnepség szombaton 16.30 órakor kezdődik a Salla Művelődési Központban. Beszédet Vigh László országgyűlési képviselő, illetve Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke mond. Ekkor adják át az önkormányzat által alapított díjakat és kitüntetéseket. A folytatásban kiállítások nyílnak – Bakler Ferenc nyugalmazott orvos fotóit, Bicsák Istvánné kézimunkáit, valamint Berke József képeslapgyűjteményét tárják az érdeklődők elé. Később a helyi színjátszók előadása és zenés program várja az érdeklődőket, de szombaton rendezik meg a Salla-kupa kispályás labdarúgótornát is.

Szintén a helyi hagyományok jegyében vasárnap délelőtt 8.30 órától városi reggelivel várják a településen élőket, míg 9 órakor a Menő Manó Csoport városnéző túrája kezdődik, melyen mintegy két és fél órás, kellemes tempójú gyaloglás során Zalalövő nevezetességeivel, természeti és épített értékeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!