Frissen Zalából

2021.04.14. 12:33

A nagykanizsai egyetemisták is táncolnak (videó)

A Pannon Egyetem Nagykanizsa-Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központjának közössége is csatlakozott és koreográfiát készített a „Jerusalema dance challenge” elnevezésű kihíváshoz.

Benedek Bálint

Fotó: Németh Lilla

Másfél hónappal ezelőtt jött az ötlet, hogy táncolnának. Megkérdezték Egyetemi Stúdió Nagykanizsa (ESN) hallgatóit, hogy megvalósítható-e az ötlet, és szerencsére örömmel álltak a feladat mellé. Az egyetem oktatói és kollégái, a kollégium (Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány) munkatársai és hallgatók is részt vettek a felvételeken. Kerestek egy szabadtéri, egyetemen kívüli helyszínt is, hiszen Nagykanizsán élnek és dolgoznak, amit mindenképp szerettek volna kihangsúlyozni. A Csónakázó-tóra esett a választásuk, hiszen hozzátartozik a város mindennapjaihoz, nem mellesleg nagyon jól mutat a felvételen.

Az első ötletelés óta másfél hónap telt el és nagyon büszkék az elkészült videóra, melynek rendezése, vágása teljesen hallgatói munka. Hogy miért csatlakoztak? Jó csapatként együtt szerettek volna véghez vinni olyasmit, ami sikerélményt ad, mindig kimozdít a hétköznapokból és megerősíti a munkájukba vetett hitet. Az, hogy a forgatás és az elkészült videó örök emlék marad mindannyiuk számára, már csak ráadás.

Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta az intézmény főigazgatója elmondta: a több, mint egy éve tartó járványhelyzet sok új kihívás elé állította a közösséget, meg kellett újulniuk például a távolléti oktatás és a vizsgáztatás szervezésében; ugyanakkor a kutatóik számára új perspektívákat is hozott az elmúlt időszak.

- Ezidő alatt igyekeztünk megtartani azt a derűt és jókedvet, ami a PEN-t jellemzi – mondta. – A videó elkészítésével egyrészt ezt az érzést szerettük volna megosztani a környezetünkkel. Illetve kifejezni azt, hogy összetartozunk, s egy ilyen kreatív és remek csapat tagjaként a jelen helyzethez is mosolyogva tudunk hozzáállni. Látva a kollégák lelkesedését és örömét, ha mást nem is értünk el a tánccal, mint hogy szereztünk magunknak néhány mosolygós órát, azt mondom, már megérte.

Kiemelt képünket a videóból vágtuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!