Szponzorált tartalom

2021.03.16. 12:00

Hogyan vegye kezdetét a lakásfelújítás?

A lakásfelújítás olyan kérdéskör, amire megéri nagy figyelmet szentelni a kiváló eredmény elérése érdekében. Sokan vágnak bele ebbe a folyamatba nagy lendülettel, viszont mielőtt ez megtörténne érdemes egy pontos célkitűzést felépítenie és akkor garantált lesz a siker. Elég csak néhány fontosabb dolgot betartani annak szellemében, hogy minden sínre kerüljön és a gépezet olajozottan működjön.

Home Renovation

Fotó: Anna Om

Mire kell figyelni a lakásfelújítás során?

Nem annyira nagy ördöngösség a lakásfelújítás, amennyiben már megszületett a pontos kép arra vonatkozóan, hogy mit szeretne elérni, de azért ne térjen le a kijelölt útról. A költséghatékonyság tekintetében fontos egy olyan építőanyag kereskedés kiválasztása, ahol mindent egy helyen megtalál prémium minőségben és lehetőleg kedvező áron. Ez ugyanakkor még nem elég. A következőkre mindig essen kiemelt figyelem már a tervezési fázisban:

  • Mi a cél? Határozza meg, hogy min van a fő hangsúly. Bővítést szeretne, átalakítást, vagy egyszerűen csak a régi festés, padlóburkolat cseréjén van a hangsúly?
  • Tartson egy fontossági sorrendet! Érdemes felépíteni a felújítás menetét aprólékosan és meghatározni, hogy mi az, amire mindenképpen sor kell kerüljön. Ilyen lehet a fürdő átalakítása vagy éppen a fűtésrendszer modernizálása. A lakás energia hatékonnyá tétele minőségi hőszigetelő anyagok segítségével.
  • Készítsen szigorú költségvetést! Nem mindegy, hogy önerőből, vagy hitelből szeretne dolgozni. 2021-ben kedvező támogatási feltételek mellett lehet igényelni kölcsönt lakás felújítási céllal, ami nagy segítség.
  • Ki végezze a munkát? Kulcskérdés, hogy milyen szakembert választ, hiszen gyakran ezen múlik minden. Ne kapkodja el a döntést.
  • Alapanyagok beszerzése

    Laikusként megeshet, hogy egyszerűen nincs tisztában az építő anyagok piaci értékével, valamint azok minőségi hátterével. Az alapanyagok beszerzésének a költsége meghatározó feltétel, viszont még a magasabb cement ár kifizetése sem elvetendő, amennyiben garantált a kiemelkedő minőség. Ha sikerül megbízható szakembert választani, akkor Ő mindenben segíteni fog és biztosan megtalálják közösen az ideális kompromisszumokat a cél elérése érdekében.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!